Onderzoeken & data

Relevante kennis en data vormen de basis van al onze activiteiten. Want met de juiste kennis kunnen we samen een effectievere bijdrage leveren aan het realiseren van Perspectief 2030. NBTC signaleert relevante trends en ontwikkelingen en biedt inzicht in herkomstmarkten en bezoekersgroepen. We voeren eigen onderzoeken uit en zijn betrokken bij diverse gezamenlijke onderzoeksinitiatieven.

Onderzoeksinitiatieven

Landelijke Data Alliantie

NBTC participeert in de Landelijke Data Alliantie Toerisme. Dit is een netwerk waarin we kennis, inzichten en data delen over toerisme van, naar en in Nederland. Het doel is te komen tot meer datagedreven beleidsbeslissingen en grotere concurrentiekracht voor toeristische ondernemers.

Lees meer over de LDA

Data & Development Lab

In het Data & Development Lab werken NBTC, het CBS en CELTH samen. Met bestaande en nieuwe data en onderzoeksmethoden proberen we bijvoorbeeld inzicht te krijgen in bezoekersstromen (op specifieke plekken) in Nederland en betere voorspellingen te doen als het gaat om inkomend toerisme op de korte en lange termijn.

Lees meer over het DDL

Data Center Toerisme

Het Data Center Toerisme is een samenwerking van NBTC en het CBS. Het doel is om met data meer inzicht te krijgen in bestemming Nederland, op een zo regionaal mogelijk niveau. Om hiermee te helpen bij het oppakken van toeristische vraagstukken en maatschappelijke uitdagingen.

Lees meer over het DCT

Monitors

Meten is weten. Van vakantieplannen en de bekendheid van Nederlandse steden tot het effect van onze marketingactiviteiten: we doen continu onderzoek en de data die we verzamelen presenteren we in makkelijk leesbare monitors. Er is vaak ruimte voor maatwerk als het gaat om thema’s en onderzoeksvragen. We horen dan ook graag jouw suggesties.

Lees meer over onze monitors

Marktspecifieke programma's

Het verbeteren van inzichten over onze belangrijkste herkomstmarkten doen we door middel van onderzoek en monitoring, maar ook door marktspecifieke verdieping, onder meer door het organiseren van studiereizen. Tijdens een driedaags programma maak je op een intensieve en alternatieve manier kennis met de voor Nederland belangrijke markten. Dit jaar bieden we drie programma’s. We gaan naar Duitsland en Vlaanderen en we bezoeken Frankrijk met als speciaal thema het succesvol vitaal houden van plattelandsgemeenten. Voor alle studiereizen geldt dat deze gepland staan voor het najaar. Ze gaan alleen door als internationaal reizen weer mogelijk is en bij voldoende belangstelling.

Doe mee!

Wil je meedoen aan een van bovenstaande initiatieven?

Neem contact op met Marieke Politiek