Organisatie

NBTC is de nationale destinatiemanagement-organisatie van en voor Nederland. We werken voor en met partijen uit verschillende sectoren aan de positionering, ontwikkeling en marketing van ons land. Samen werken we aan een leefbare, geliefde en waardevolle bestemming Nederland; voor bewoners, bezoekers en bedrijven. 

Verbinden en samenwerken 

We zorgen voor een nationale visie op toerisme en de vertaling hiervan in de praktijk. We verbinden en faciliteren steden, regio’s en andere partijen met kennis en data. We ondersteunen bij vraagstukken over positionering, bestemmingsontwikkeling en marketingactiviteiten. In samenwerking met het toeristische bedrijfsleven, regionale en lokale destinatiemanagement-organisaties, provincies en ministeries komen we tot mooie initiatieven die bezoekers aantrekken voor vakanties of zakelijke bijeenkomsten in Nederland.

Organisatie

Het team van NBTC bestaat uit zo’n 70 professionals verspreid over het hoofdkantoor en de buitenlandse vestigingen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Hiernaast hebben wij een internationaal netwerk van vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. 

NBTC is een onafhankelijke stichting met een Raad van Toezicht. Deze bestaat, inclusief de voorzitter, uit ten minste vijf leden en heeft als belangrijkste taak het wettelijk toezicht op de organisatie. In de raad hebben zitting: Han Polman (voorzitter), Walter Drenth, Paul Geraeds, Désirée van Gorp, Harm Kreulen, Angelique Lombarts en Sybrand Buma.

Lees meer over onze activiteiten

Categorie: Thema

Wat we doen

Benieuwd naar hoe we georganiseerd zijn en wat onze werkterreinen zijn?

Categorie: Thema

Sprekers

Onze experts komen graag inspireren met een presentatie of sessie. Bekijk hier de mogelijkheden!

Categorie: Thema

Werken bij

Op zoek naar een nieuwe uitdaging of stageplek? Bekijk hier onze vacatures en stageplaatsen.

Categorie: Thema

Nieuws

Weten wat er speelt? Alle nieuwsberichten, actuele publicaties en statements van NBTC vind je hier op een rij.