Travel Trade

Een sterke internationale concurrentiepositie draagt bij aan de verduurzaming van de bestemming Nederland en is van essentieel belang om aantrekkelijk te blijven voor bezoekers, bedrijven, talent en bewoners. Wij bieden daarom informatie over de bestemming Nederland aan touroperators, reisagenten en andere professionals op het gebied van Travel Trade.

Wat willen we bereiken?

Nederland neemt internationaal momenteel een goede positie in, maar er zijn voortdurende inspanningen nodig van samenwerkende partijen om deze positie te behouden en te verbeteren. Hiervoor koppelen we lokale en regionale DMO's en overige toeristische partners in Nederland actief aan relevante touroperators en booking platforms. Met behulp van lokale trade experts geven partners zelf verdere invulling aan hun marktbewerking.

Hoe doen we dit?

Bewerking van de Travel Trade krijgt vorm bij verschillende van onze activiteiten, waaronder:

  • Deelnemen aan ITB Berlin met een NL-stand
  • Organiseren van het jaarlijkse Travel Trade Event: Perspective The Netherlands
  • Ontwikkelen van waardevolle content specifiek gericht op de Travel Trade
  • Proactief beïnvloeden van niche-touroperators, educatie van de reisindustrie en activeren van Nederlandse steden en regio’s op het gebied van Travel Trade-bewerking

Wil je nog meer weten over Travel Trade?

Op Holland.com vind je naast praktische informatie ook belangrijke data en evenementen. We bieden verder handige tips en je kunt gebruikmaken van foto's en tekstmateriaal.


Terugblik ITB Berlijn

Ieder jaar tijdens het ITB in Berlijn vertegenwoordigen wij Nederland samen met onze partners. We delen de highlights in Travel Trade voor de komende jaren om zo de branche te enthousiasmeren over Nederland als bestemming. Bekijk de aftermovie voor een indruk van de laatste editie.

Aftermovie ITB 2024


Aftermovie Perspective The Netherlands 2024/2025

Terugblik Travel Trade Event: Perspective - The Netherlands

Ieder jaar is hét Travel Trade Event, Perspective - The Netherlands ergens in het land. Het event biedt de uitgelezen kans voor deelnemers om met vooraanstaande touroperators uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk in contact te komen en te netwerken tijdens de welbekende één-op-één gesprekken. Meer weten? Ga naar de eventpagina. Bekijk de aftermovie voor een indruk van afgelopen jaar.


Het is belangrijk om aantrekkelijk te blijven voor bezoekers, bedrijven, talent en bewoners.

Meer lezen?

Categorie: Publicatie

Travel Trade Concept 2022-2023

11 oktober 2022

Toelichting op het Travel Trade concept waarmee NBTC de komende jaren impact wil maken.

We hebben de volgende scans online staan:

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan US

19 oktober 2023

In deze Travel Trade scan lees je alles over reissentiment, de invloed van de actualiteit hierop en de sector als geheel in de Verenigde Staten.

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan Frankrijk

19 oktober 2023

De Travel Trade Scan Frankrijk geeft een actueel overzicht van de sector, de impact van actuele gebeurtenissen, het reissentiment en diverse trends en ontwikkelingen.

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan Germany

19 oktober 2023

Travel Trade Scan – lees hier alles over de Duitse reisindustrie

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan België

19 oktober 2023

De Travel Trade Scan België geeft een actuele inkijk in de reisindustrie van België. Hoe is de Belgische reisindustrie opgebouwd, wat zijn de belangrijkste spelers, recente marktontwikkelingen, consumententrends en meer.

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan Verenigd Koninkrijk

19 oktober 2023

De Travel Trade Scan Verenigd Koninkrijk geeft een actueel overzicht van de sector, het reissentiment en diverse trends en ontwikkelingen.

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan China

19 oktober 2023

De Travel Trade Scan geeft een actueel overzicht van de sector, het reissentiment en diverse trends en ontwikkelingen.