Nieuws

Op deze pagina vind je actueel nieuws en statements vanuit NBTC. Bekijk ook eerdere edities van NBTC Update, onze nieuwsbrief. Ben je op zoek naar informatie over een specifiek onderwerp? Kijk dan eens in onze kennisbank.

Voor persvragen over NBTC, onze activiteiten of het zakelijk en toeristisch bezoek aan Nederland kun je contact opnemen met de perstelefoon via 06 1138 8374.

Laatste nieuws

Bezoekers bekijken een grafmonument in de de Grote Kerk in Breda.
Categorie: Nieuws

Inzichten uit het Nederlandse Vrijetijdsonderzoek

Het rapport met bevindingen uit het Nederlands Vrijetijdsonderzoek is gepubliceerd.

Categorie: Nieuws

Update Kerncijfers Gastvrijheidseconomie

Ontdek de meest recente ontwikkelingen in de vernieuwde Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2023. Krijg inzicht in internationaal toerisme, bestedingen en populaire activiteiten - alles in één overzichtelijk document.

Categorie: Nieuws

Groei verblijfstoerisme in Nederland zwakt af in 2024

In 2024 zwakt de groei van het verblijfstoerisme in Nederland wat af. Ontdek de verwachtingen, de verschuiving naar internationale bezoeken, en de bredere sociaal-maatschappelijke- en ecologische impact op onze bestemming. Exploreer het Staat van de Bestemming dashboard voor diepgaande inzichten.

Categorie: Nieuws

Voedselsystemen van de toekomst - Grüne Woche

Reis naar de toekomst van voedselsystemen op de Grüne Woche in Berlijn. NBTC, de provincies en ministerie LNV verbinden agrarische pracht met bezoekerservaringen. Ontdek ons pop-up museum en het verhaal van het landelijk gebied. QR codes inspireren online verkenningen. Bezoek ons paviljoen en proef de toekomst van Nederlandse streekproducten.

Categorie: Nieuws

Pas op de plaats voor vakanties in eigen land

Ontdek de nieuwste vakantietrends in Nederland volgens het recente onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). 85% van de Nederlanders heeft vakantieplannen voor 2024: lees hoe de reisintenties zijn veranderd en waarom minder mensen kiezen voor vakantie in eigen land. Van duurzaamheid tot vervoerskeuzes en de rol van kunstmatige intelligentie bij vakantie-inspiratie.

Categorie: Nieuws

Terugblik: de highlights van 2023

18 december 2023

Categorie: Nieuws

Terugblik kennissessie 10 november

Op vrijdag 10 november jl. kwamen managers, strategen en beleidsmedewerkers bijeen om van gedachten te wisselen over bestemmingsmanagement en bewonersprofijt. Voor de duurzame ontwikkeling van de bestemming Nederland is betrokkenheid en draagvlak onder inwoners essentieel, dus bewonersprofijt kwam tijdens deze dag uitgebreid aan de orde. Hoe zorgen gemeenten ervoor dat bewoners een permanente plek krijgen in bestemmingsontwikkeling? Hoe maken we bewonersprofijt tastbaar? Lees het in dit verslag.

Categorie: Nieuws

Onderzoek naar de potentie van plattelandsvakanties in Nederland

7 november 2023

In september en oktober 2023 heeft NBTC een onderzoek uitgevoerd naar de potentie van plattelandsvakanties in Nederland onder Nederlanders, Vlamingen en Duitsers. De potentie is erg groot, onder alle onderzochte groepen. Lees er alles over!

Categorie: Nieuws

ContinuZakenreisOnderzoek 2024

24 oktober 2023

Het aantal zakenreizen nam tijdens de coronaperiode flink af, maar ondertussen herstelt de markt zich en neemt het aantal zakelijke bijeenkomsten in binnen- en buitenland weer toe. In 2019 vond het vorige ContinuZakenreisOnderzoek plaats. In 2024 willen we dit opnieuw uitvoeren.

Categorie: Nieuws

Campagne zet Nederland als fietsland op de kaart met kunstmatige intelligentie

17 oktober 2023

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft de Cycling Lifestyle AI-tool gelanceerd. Deze tool maakt het mogelijk iedere willekeurige straat ter wereld digitaal te transformeren in een fietsvriendelijke en groene omgeving. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI), Google Streetview en de kennis van Nederlandse fietsexperts krijgen mensen wereldwijd de mogelijkheid om een tintje van het Nederlandse fietserslandschap toe te voegen aan hun eigen leefomgeving.

Statements