Foto: © Frans Lemmens via Hollandse Hoogte

Bestemmings­ontwikkeling

De groeiende stroom bezoekers vraagt om spreiding in tijd en ruimte: we willen bezoekers op andere momenten, andere plekken in Nederland laten ontdekken. Dit vraagt om toeristisch aanbod dat relevant, bereikbaar, boekbaar, bezoekbaar en beleefbaar is. Door bestaand aanbod te versterken en nieuw aanbod te ontwikkelen wordt ons land een duurzame en toekomstbestendige bestemming.

NBTC draagt bij aan het stimuleren en faciliteren van de ontwikkeling van relevant aanbod. We organiseren kennisoverdracht op het gebied van bestemmingsontwikkeling en aanbodinnovaties. Dat doen we onder andere via kennissessies en deze kennisbank. Hier vind je dan ook allerlei informatie over onderwerpen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van bestemmingen.

Stappenplannen & toolkits

Toolkit Bewoners betrekken

Hierin vind je voorbeelden, best practices en tips over bewonersprofijt.

Foto vanaf hoogte van een man die kersen plukt

Beleefbare producten voor een aantrekkelijke bestemming

We ontwikkelden de digitale toolkit met concrete handvatten om producten bleefbaar, bereikbaar en bezoekbaar te maken.

Categorie: Naar de site

Aan de slag met digitale belevingen

De volgende stap in het bereiken, boeien en binden van bezoekers.

Bergkwartier Deventer dames bekijken de stad
Categorie: Naar de site

Handreiking Bezoekersmanagement

In deze handreiking delen we inzichten en kennis met gemeenten, gebieden en regio’s die met dit onderwerp aan de slag willen. De handreiking is een informatieve en praktische toolkit, die ingaat op het belang van een goede situatieanalyse en het effectief toepassen van bezoekersmanagement.

Categorie: Publicatie

Succesvolle digitale innovatie voor​ jouw stad of regio​

Nederland overal aantrekkelijk; een van de pijlers in Perspectief2030. We willen bezoek op andere plekken en op andere momenten in Nederland stimuleren. Dit doen we onder andere door partners te stimuleren in het ontwikkelen van aanbod dat daarbij past en ook door digitale mogelijkheden daar actief in mee te nemen. Bekijk voorbeelden en doe inspiratie op!

Categorie: Publicatie

Hotspots Giethoorn, Zaanse Schans en Kinderdijk proactief aan de slag met bestemmingsmanagement

10 november 2022

Gemeenten Steenwijkerland, Zaanstad en Molenlanden zijn met een belangrijk aspect van de eerste stap uit de leidraad Bestemmingsmanagement, ‘de analyse’, gestart in 2020. Lees hier meer over de uitkomsten.

Publicaties

Categorie: Publicatie

Onderzoek naar de potentie van plattelandsvakanties in Nederland

7 november 2023

NBTC heeft In september en oktober 2023 een onderzoek uitgevoerd naar de potentie van plattelandsvakanties in Nederland onder Nederlanders, Vlamingen en Duitsers. De definitie van platteland is ‘het landelijke gebied buiten de steden, waarbij landbouw en natuur een rol spelen.’ . De resultaten van dit onderzoek zijn nu gepresenteerd in een rapport en in een infographic, beiden beschikbaar als download. Lees er alles over!