The Atomium, Brussels, Belgium
Foto: © Lara Puscas via Unsplash

Nederland is voor Belgen en dan met name voor de Vlamingen een aantrekkelijke bestemming. Na de Duitsers zijn de Belgen de meest geziene buitenlanders in Nederland. Op deze pagina vind je informatie over het reisgedrag van de Belgen naar Nederland. Wat zoeken ze en wat boeken ze dan? Wanneer komen ze en wat is de belangrijkste reden om ons land te bezoeken?

De Belg kent Nederland als vakantiebestemming goed en is altijd op zoek naar nieuwe en leuke ideën om nog meer inspiratie op te doen. Ook al spreken we 'dezelfde taal', een Belg is geen Nederlander. Daarom delen we graag tips & trics over hoe succesvol zaken te doen op de Belgische markt.

België is een B2C-markt, maar de travel trade speelt een belangrijke rol. Ook hier vindt u informatie over. Neem gerust contact met op met Bram Straatman voor aanvullend advies.

Categorie: Publicatie

Marketscan België

10 juni 2022

Interesse in de Belgische reismarkt? Dan is kennis over deze markt en de Belgische bezoeker essentieel. In onze Marketscan tref je een beknopt overzicht aan van trends & ontwikkelingen.

Lees verder

Kennis & inzichten Belgische markt

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan België 2022

22 juni 2022

De Travel Trade Scan België geeft een actuele inkijk in de reisindustrie van België. Hoe is de Belgische reisindustrie opgebouwd, wat zijn de belangrijkste spelers, recente marktontwikkelingen, consumententrends en meer.

Lees verder
Categorie: Publicatie

COVID-19 en België

5 aug. 2021

The Voice of België geeft een maandelijks beeld van de ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 in België.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Do's-en-don'ts in België

1 apr. 2021

Om succesvol zaken te doen in België is het slim om rekening te houden met de lokale cultuur en gebruiken. Lees hier onze tips.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Travel Trade België - ITB presentatie

22 mrt. 2021

Meer weten over de stand van zaken van de Belgische reisindustrie inclusief de laatste ontwikkelingen en trends? Bekijk de presentatie die werd gehouden tijdens ITB NOW, maart 2021.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Medialandschap in Covid-19-tijden België

1 nov. 2020

In het whitepaper Medialandschap in Covid-19-tijden geven we je een inzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mediaconsumptie in België.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Medialandschap België

13 aug. 2020

Deze whitepaper geeft inzicht in het media aanbod in België met aandacht voor de traditionele media, travel media, culturele pers en social influencers.

Lees verder