Zakelijke markt

Nederland is een goede bestemming voor internationale zakelijke bijeenkomsten. We zijn een klein land met veel variatie en onze steden bieden talloze mogelijkheden en vele locaties en faciliteiten. NBTC promoot dit actief op de internationale congres- en vergadermarkt.

Nederland op de kaart zetten als veelzijdige internationale congres- en vergaderbestemming: dat doen we met campagnes, tijdens beurzen en met relatiemarketing. Daarnaast faciliteren we partners en organisatoren op de weg naar verduurzaming van de congressector.

Ook 2022 zal nog in het teken staan van herstel van de Europese en internationale meetings- en congresmarkt. In het huidige coronaklimaat zetten we een combinatie van online en hybride activiteiten in om de doelgroep zo goed mogelijk te blijven informeren en inspireren. 

Visie op toekomst Meetings & Congressen

In navolging op Perspectief 2030 ontwikkelde NBTC een visie op de toekomst van meetings & congressen (M&C). Deze kwam tot stand met hulp van Bureau Fronteer en vormt een nieuwe kijk op de rol van internationale zakelijke bijeenkomsten in Nederland.

Download hier de visie in het Nederlands (ppt)
Download hier de visie in het Engels (ppt)

Internationale zakelijke bijeenkomsten 

Samen met partners spannen we ons in om meerdaagse internationale zakelijke bijeenkomsten naar Nederland te halen. We zorgen ervoor dat Nederland als congresland hoog op de internationale lijsten blijft staan. 

Netherlands Congress Alliance

Internationale congressen dragen niet alleen bij aan het profiel van Nederland als kennisland, maar geven ook een concrete boost aan de kennissector. NBTC en de grote Nederlandse steden werken daarom samen vanuit de Netherlands Congress Alliance bij het profileren van Nederland als zakelijke bestemming voor internationale congressen. Bekijk de Kerncijfers zakelijke markt 2021.

Campagne #likenetherlands 

Met deze campagne creëren we aandacht voor het innovatieve karakter van Nederland. Enerzijds is dit een multichannelcampagne gericht op (corporate) meeting planners in Europa en Noord-Amerika. Anderzijds is het een social media-campagne gericht op initiatiefnemers van internationale en Europese congressen in Nederland (verenigingen/federaties). Middelen die we hierbij inzetten zijn: digital advertising, events, PR, social media, en de website. 

Deelname internationale beurzen

 • IMEX America: 11-13 oktober 2022, Las Vegas
  Een toonaangevend trefpunt voor hoofdzakelijk Noord-Amerikaanse buyers (86%). Dit evenement in telde 3.420 hosted buyers en trade bezoekers in 2021.
 • IBTM World: 29 november - 1 december 2022, Barcelona
  Het vlaggenschip van alle IBTM-titels wereldwijd en al ruim 32 jaar één van de twee invloedrijke vakbeurzen in Europa. In 2021 bezochten circa 1.200 hosted buyers dit evenement.

 • Cvent Connect North America: 11-14 april 2022, Las Vegas

  Dit evenement brengt professionals samen uit de wereld van meetings, business events & hospitality. Voor ontwikkeling en inspiratie van meetings en zakelijke evenementenprogramma’s.

Programma's en evenementen

Ook organiseren we programma’s en evenementen om in contact te komen met meetingplanners en congresorganisatoren: 

 • Market Development Missions
  Meerdaags programma met verschillende live bezoeken aan Noord-Amerikaanse meetingplanners en associaties die interesse hebben in Nederland als congresbestemming.
 • Netherlands Association Symposium
  Tweedaags live/hybride symposium voor potentiële initiatiefnemers van internationale congressen in Nederland, in samenwerking met de Nederland Congres Alliantie.
 • Relatiemarketing-evenementen
  Diverse relatiemarketing-evenementen gericht op Engelse corporate meetingplanners. Masterclasses en virtuele evenementen om in contact te komen en te blijven met relevante partners op de Amerikaanse congresmarkt.

  Doe mee!

  Wil je meedoen aan een bovenstaande activiteiten?

  Neem contact op met Eric Bakermans