Verhaallijnen

Van verhaallijnen naar nieuwe thematische samenwerking

Met pakkende, thematische verhalen maken we mensen nieuwsgierig: of het nu gaat om de Nederlandse keuken, de Dutch Era of onze Hanzesteden. Stuk voor stuk bijzondere verhalen die verbinden en inspireren.  

De verhaallijnen verbinden plekken op basis van een thema. Rond zo’n thema verrassen en inspireren we met een mix van geschiedenis, persoonlijke verhalen, moderne ontwikkelingen en originele perspectieven. Zo verbinden we bestemmingen en laten we bezoekers nieuwe plekken en producten ontdekken. En dat bezoek draagt zo in toenemende mate bij aan welvaart en welzijn in de regio’s. Tegelijkertijd worden huidige hotspots in Nederland beter (be)leefbaar.

Vijf jaar verhaallijnen 

Samen met partners ontwikkelden we de afgelopen vijf jaar tien verhaallijnen die we internationaal onder de aandacht brachten. Bij verhaallijnen met een actief en krachtig samenwerkingsverband zoals Nederland Waterland en Hanzesteden, zien we dat er verdere doorontwikkeling plaatsvindt. Andere verhaallijnen, bijvoorbeeld Kastelen & Buitenplaatsen, worden regionaal doorvertaald.

De learnings van vijf jaar verhaallijnen nemen we mee in nieuwe samenwerkingen rondom aansprekende thema’s. Daarbij kijken we goed of ze passen bij het DNA en de passies van Nederland. En of ze te koppelen zijn aan grotere opgaves en maatschappelijke thema’s waar bezoekers een bijdrage aan kunnen leveren. Vanuit die gedachte verkennen we nu thematische samenwerkingen rondom UNESCO Werelderfgoed, musea en Van Gogh.

Een verslag

De afgelopen vijf jaar hebben we met de verhaallijnen nieuwe, slimme verbindingen weten te leggen. Door ze samen met partners te vertellen en beleefbaar te maken, hebben we dingen bereikt die we ieder voor zich nooit voor elkaar hadden gekregen. Het magazine Vijf jaar Verhaallijnen geeft een mooi overzicht van de successen die we met elkaar hebben gerealiseerd.

Doe mee!

Heb je ideeën voor aansprekende thema’s waarop je met ons wilt samenwerken?

Neem contact op met Anne-Li Schydlowski