Williamsbridge, New York, USA
Foto: © Matteo Catanese via Unsplash

Verenigde Staten

Welcome! Lees hier alles over de Amerikaanse reismarkt en reizigers, met bijna 1,6 miljoen aankomsten in 2019 het vierde herkomstland voor toerisme naar Nederland. Het aantal verblijfsnachten steeg in 2019 tot bijna 3 miljoen.

Ongeveer 38% van de Amerikaanse bezoekers reist naar ons land met een zakelijk motief. Dat is een van de redenen waarom de gemiddelde bestedingen van de Amerikaanse bezoeker hoog zijn vergeleken bij het gemiddelde bestedingsbedrag van een internationale gast in ons land. Uit onderzoek blijkt dat 72% van de Amerikaanse bezoekers interesse heeft in een herhaalbezoek aan ons land. Hun interesse gaat doorgaans uit naar stedenbezoek in combinatie met de country side. Ook zien we dat steden als Rotterdam en Den Haag aan populariteit winnen.

Op deze pagina tref je een overzicht aan van de laatste reistrends in de Verenigde Staten, alsook cijfers over het toeristisch en zakelijk reisverkeer naar Nederland. Graag lichten we de informatie toe in een persoonlijk of online gesprek!

Categorie: Publicatie

Marketscan Verenigde Staten

1 november 2022

Lees onze Marketscan met uitgebreide informatie over de Amerikaanse markt en reiziger.

Lees verder

Kennis & inzichten Amerikaanse markt

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan US 2022

10 februari 2023

In deze Travel Trade scan lees je alles over reissentiment, de invloed van de actualiteit hierop en de sector als geheel in de Verenigde Staten.

Lees verder