Williamsbridge, New York, USA
Williamsbridge, New York, USA
Foto: © Matteo Catanese via Unsplash
Markten & segmenten

Verenigde Staten

Welcome! Lees hier alles over de Amerikaanse reismarkt en reizigers, met bijna 1,6 miljoen aankomsten in 2019 het vierde herkomstland voor toerisme naar Nederland. Het aantal verblijfsnachten steeg in 2019 tot bijna 3 miljoen.

Ongeveer 38% van de Amerikaanse bezoekers reist naar ons land met een zakelijk motief. Dat is een van de redenen waarom de gemiddelde bestedingen van de Amerikaanse bezoeker hoog zijn vergeleken bij het gemiddelde bestedingsbedrag van een internationale gast in ons land. Uit onderzoek blijkt dat 72% van de Amerikaanse bezoekers interesse heeft in een herhaalbezoek aan ons land. Hun interesse gaat doorgaans uit naar stedenbezoek in combinatie met de country side. Ook zien we dat steden als Rotterdam en Den Haag aan populariteit winnen.

Op deze pagina tref je een overzicht aan van de laatste reistrends in de Verenigde Staten, alsook cijfers over het toeristisch en zakelijk reisverkeer naar Nederland. Graag lichten we de informatie toe in een persoonlijk of online gesprek!

Categorie: Publicatie

Marketscan Verenigde Staten

10 juni 2022

Lees onze Marketscan met uitgebreide informatie over de Amerikaanse markt en reiziger.

Lees verder

Kennis & inzichten Amerikaanse markt

Categorie: Publicatie

COVID-19 en de Verenigde Staten

5 aug. 2021

'The Voice of the USA' geeft een beeld van het reissentiment in de Verenigde Staten en de laatste ontwikkelingen. Deze publicatie wordt maandelijks aangepast.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Medialandschap in Covid-19-tijden Verenigde Staten

1 nov. 2020

In het whitepaper Medialandschap in Covid-19-tijden geven we je inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van media in de Verenigde Staten.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Medialandschap Verenigde Staten

13 aug. 2020

Deze whitepaper geeft inzicht in het media aanbod in de Verenigde Staten. We gaan in op traditionele media, travel media, culturele pers en social influencers.

Lees verder

Laatste nieuws