Publicatie

Internationaal bezoek in beeld

Thema: Cijfers & statistieken

In 2021 en 2022 verzamelde NBTC aan de hand van twee onderzoeken gegevens over internationaal bezoek aan Nederland. Het rapport op deze pagina is het resultaat van deze twee onderzoeken: het Onderzoek Inkomend Dagbezoek 2021/2022 (OID) en het Onderzoek Inkomend Toerisme 2022 (OIT).
De resultaten uit deze studies, die een combinatie van een herziene aanpak van het voormalige Onderzoek Inkomend Toerisme en het Onderzoek Inkomend Dagbezoek zijn, geven een preciezer antwoord op de vragen ‘wie zijn de bezoekers die bijdragen aan de toekomst van onze bestemming?’ en ‘wie zijn de bezoekers die er met hun bezoek of verblijf steeds meer voor zorgen dat iedere Nederlander profiteert van toerisme?’

De onderzoeken, uitgevoerd onder de vlag van de Landelijke Data Alliantie, kwamen tot stand in samenwerking met de provincies, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, stichting Werelderfgoed Nederland en de werkgroep zoals vermeld in het colofon van de publicatie in de PDF. De data en inzichten uit deze nieuwe onderzoeken zijn relevant voor iedereen uit het gastvrijheidsdomein.

Het volledige rapport 'Internationaal bezoek in beeld'

Het complete rapport over de uitgevoerde onderzoeken is beschikbaar als download. Vanwege de omvang van het document, raden we af het te printen.

Je kunt de volledige publicatie downloaden (PDF)

Interactieve publicatie

Wil je meer weten over het onderzoek 'Internationaal bezoek in beeld'? Maak dan gebruik van onze interactieve publicatie.

Ga naar de interactieve publicatie van 'Internationaal bezoek in beeld'

Heb je vragen of opmerkingen over het rapport of de onderzoeken?
Neem gerust contact op