Vergelijking instrumenten voor bezoekersmanagement - NBTC
Publicatie

Vergelijking instrumenten voor bezoekersmanagement

Thema: Bezoekers­management

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de diverse druktemonitors? Wat meten ze exact en waar komen de data vandaan? Waar zijn ze geschikt voor en welke voor- en nadelen heeft ieder instrument? Om antwoord te kunnen geven op deze vragen, publiceert het Data & Development Lab (DDL) een vergelijking van instrumenten voor bezoekersmanagement .

Actueel inzicht in het aantal bezoekers op specifieke plekken en plaatsen is al lange tijd gewenst. Om bijvoorbeeld bezoekers te informeren of maatregelen te nemen in het kader van bezoekersmanagement. En zo bezoekers beter te spreiden in de (openbare) ruimte.

Mede als gevolg van de huidige maatregelen, zoals ‘vermijd drukte’, kreeg bezoekersmanagement nog meer prioriteit en zijn er de afgelopen maanden diverse zogenaamde druktemonitors gelanceerd. Dit project voorziet in een objectieve vergelijking van deze instrumenten met als doel het helpen bij het maken van een keuze. Voornamelijk gericht op steden en regio’s die zo’n tool willen inzetten of (door)ontwikkelen.

Gezien deze actualiteit is het DDL in september een project gestart om te komen tot een objectieve vergelijking van diverse instrumenten die ingezet kunnen worden voor bezoekersmanagement. De meeste van deze instrumenten hebben als doel het informeren van (potentiële) bezoekers over drukte. Maar in hoeverre zijn er nog meer overeenkomsten of verschillen tussen de diverse instrumenten? Op dit moment zijn er een 11-tal instrumenten in de vergelijking opgenomen. Mogelijk dat dit aantal in de nabije toekomst nog verder wordt uitgebreid.

Deze publicatie geeft antwoord op vragen als: Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen deze instrumenten? Wat meten ze exact en waar komt de data vandaan? Waar zijn ze geschikt voor, wat is belangrijk om rekening mee te houden en welke voor- en nadelen heeft ieder instrument?

Bekijk de publicatie

Benieuwd naar de vergelijking van instrumenten voor bezoekersmanagement?

Ga naar de toolkit