Nieuws

Sybrand Buma toegetreden tot Raad van Toezicht NBTC

Per september 2022 is Sybrand Buma toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. De raad heeft een belangrijke controle- en adviestaak en brengt haar kennis en expertise in ten behoeve van het realiseren van de missie van NBTC: een duurzame ontwikkeling van bestemming Nederland.

Jos Vranken: “Met het aflopen van de zittingstermijn van Rob van Gijzel zijn we op zoek gegaan naar een nieuw lid voor de Raad van Toezicht. De raad en directie zijn erg blij met de benoeming van Sybrand Buma. Met zijn komst halen we veel ervaring en waardevolle kennis naar binnen die we inzetten voor onze toekomstige uitdagingen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de volledige raad op deze manier een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzame ontwikkeling van bestemming Nederland en NBTC als organisatie.”

Sybrand Buma is sinds 26 augustus 2019 burgemeester van de gemeente Leeuwarden. Hij was van mei 2002 tot mei 2019 lid van de Tweede Kamer. Van oktober 2010 tot mei 2019 was hij fractievoorzitter van het CDA en bij de verkiezingen van 2012 en 2017 lijsttrekker voor die partij. Vóór zijn kamerlidmaatschap werkte Buma achtereenvolgens bij de Raad van State, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de CDA Tweede Kamerfractie. Sybrand Buma studeerde Rechten in Groningen en in Cambridge.

Portret Sybrand Buma


Sybrand Buma: “Nederland is een gewaardeerde bestemming voor toeristen en zakelijke bezoekers. Dat willen we ook in de toekomst zijn. Als burgemeester van Leeuwarden zie ik het leven dat de bezoekers in de stad en de provincie brengen. Tegelijkertijd staan we voor grote uitdagingen, om de balans tussen bezoekers en bewoners te bewaren. NBTC heeft een centrale rol in de vormgeving van een duurzame verblijfseconomie voor de toekomst. Daar lever ik graag een bijdrage aan.”

De Raad van Toezicht van NBTC heeft als belangrijkste taak het wettelijk toezicht op de organisatie en adviseert de directie over strategische onderwerpen zoals de koers van de organisatie en de lange termijn ontwikkeling van de bestemming Nederland. Naast Sybrand Buma bestaat de Raad van Toezicht uit Han Polman (voorzitter), Walter Drenth, Paul Geraeds, Angelique Lombarts, Désirée van Gorp en Harm Kreulen.