Nieuws

Virtuele Persreizen Cheese Valley & Distillery District

Internationale journalisten maken deze maand virtueel kennis met de Cheese Valley regio (Gouda, Woerden, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk) en Distillers District (Schiedam). Deze virtuele persreizen hebben als doel het verhaal achter de productie van kaas en gin onder de aandacht te brengen. Fysieke persreizen zijn momenteel niet mogelijk in verband met de coronacrisis, daarom steken we de persbewerking op een andere manier in.

Internationale mediarelaties

Onze vestigingen blijven graag in contact met hun internationale mediarelaties en hebben in de afgelopen periode een scala aan activiteiten opgezet om de relaties warm te houden, denk aan nieuwsupdates, berichtgeving over Covid-maatregelen in Nederland en persoonlijke ontmoetingen via een videoverbinding. Er verandert veel in de medialandschappen om ons heen, outlets schrappen hun reisbijlagen, reismagazines houden op te bestaan en freelance journalisten zoeken andere manieren om aan het werk te blijven. Voor ons hét moment om in samenwerking met partners virtuele persreizen te organiseren.

Persreis Cheese Valley regio

Op woensdag 17 juni maakten twintig internationale journalisten uit Vlaanderen, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, virtueel kennis met de Cheese Valley regio. Zij ontvingen de week ervoor een pakket met daarin verschillende Goudse kaasjes. In een video maken ze kennis met de hoofdpersonen van hun virtuele persbezoek. In het kaaspakhuis van Woerden hebben ze meegekeken hoe Goudse kaas wordt gemaakt. Ook hebben de deelnemers live geproefd met Evert Schönhage, wereldkampioen kaasmeester 2019-2020.

Persreis Distillers District

Vandaag maken de internationale journalisten kennis met Schiedam, ‘Distillers District’ waar we inzoomen op het verhaal van de distillaten van Schiedam. We zijn te gast bij Serious Bee Distillers. Zij maken een unieke mede van bijenhoning en de opbrengst gaat naar het behoud van de bijen. Onder leiding van de eigenaren worden we meegenomen in het maken van het honingdistillaat en een bekende bar tender neemt de aanwezige journalisten mee hoe ze een goede cocktail kunnen maken. De deelnemende journalisten hebben de ingrediënten hiervoor thuis toegestuurd gekregen.