Publicatie

Internationale Vakantiemonitor

Thema: Artikel

De Internationale Vakantiemonitor is een onderzoek naar de vakantie-intentie van Nederlanders en van inwoners van onze internationale kernmarkten Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.​​

De meerderheid van alle buitenlandse gasten die Nederland jaarlijks ontvangt, komt uit een van deze landen. Het is voor de sector meer dan ooit belangrijk om te weten wat de (veranderende) reisintenties zijn van inwoners van deze landen. Wanneer willen ze reizen? Waarheen? Hebben ze al geboekt? En wat is de invloed van actuele thema's? Op deze vragen, en nog meer, geeft dit onderzoek een antwoord. 

De Internationale Vakantiemonitor, ofwel Vakantie Sentiment Monitor, wordt meerdere keren per jaar herhaald.​

Rapport Vakantie Sentiment Monitor - April 2023

Uit de nieuwste resultaten van de Vakantie Sentiment Monitor blijkt dat Nederlanders in 2023 weer massaal op vakantie gaan. De vakantie intenties van begin dit jaar worden omgezet in concrete boekingen. Daarbij is Europa als bestemming de grote favoriet. Lees alle resultaten.

Download het volledige rapport

Geen tijd voor het volledige rapport?

We hebben ook een samenvatting gemaakt.

Download de samenvatting

Gerelateerd nieuws

Categorie: Nieuws

Internationale Vakantiemonitor: toerist wil duurzaam reizen maar doet het nog niet

26 september 2022

Internationale Vakantiemonitor: toerist geeft aan wel rekening te wíllen houden met duurzaamheid maar het (nog) niet te doén.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Verblijfstoerisme in Nederland in 2022 en 2023

26 september 2022

Toelichting Verblijfstoerisme in Nederland in 2022 en 2023.

Lees verder