Travel Trade

Internationale Travel Trade partijen zijn belangrijke partners bij het bereiken van onze doelgroepen. Daarom zetten we versterkt in op deze belangrijke sector. We leggen de focus primair op de belangrijkste herkomstmarkten Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast richten we ons in de Verenigde Staten, Frankrijk en China op het genereren en delen van relevante inzichten, maar voeren we op deze markten geen activiteiten uit. We koppelen DMO's van steden, regio’s en overige toeristische partners in Nederland actief aan relevante touroperators en booking platforms van OTA’s. Met behulp van lokale trade experts geven partners zelf verder invulling aan hun marktbewerking.

De profilering van een toekomstgerichte sector in het kader van Perspectief 2030 speelt een belangrijke rol, om onze internationale concurrentiepositie als destinatie Nederland te versterken en te verbeteren.

Activiteiten voor Travel Trade

We bieden onze partners nieuwe data en inzichten over de internationale Travel Trade markten, in de vorm van een jaarlijkse editie van een Travel Trade Scan. Bovendien zetten we ook versterkt in op kennisdeling door middel van virtuele en fysieke workshops.

We werken aan de zichtbaarheid van Travel Trade partners onder de Nederland-paraplu en zijn naast de organisatie van eigen matchmaking events aanwezig op key-travel Travel Trade events (zoals ITB Berlijn).

Events voor Travel Trade

Netwerkevent: Perspective The Netherlands 2024/2025

14 september 2023 in Eindhoven

Tijdens dit jaarlijkse meeting- en netwerkevenement voer je tot 15 een-op-een gesprekken en netwerk je met toonaangevende touroperators uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Deze editie organiseren wij in samenwerking met Visit Brabant.

Momenteel werken we aan een aansprekend dagprogramma en inspirerende workshops. Kijk voor meer informatie op de event page.
Bekijk onze video voor een sfeer impressie van vorig jaar!

ITB Berlijn: 5 t/m 7 maart 2024 

Wil jij ook ITB Berlijn 2024 niet missen? Schrijf je dan nu in via het registratieformulier. Meer informatie vind je ook op de eventpagina.

In 2023 presenteerden we van 7 t/m 9 maart samen met 44 partners de highlights voor 2023 en 2024 aan internationale reisprofessionals, met name productmanagers, inkopers en de vakpers.

Aftermovie ITB 2023

Duurzaamheid tijdens ITB

Ook tijdens de ITB is duurzaamheid voor ons een belangrijk thema. We streven naar een zo milieuvriendelijk en CO²-neutraal mogelijke beursdeelname. Dit doen we door te reizen met de trein, gebruik te maken van lokale standbouw en vegetarische catering en door algemene vermindering van het gebruik van papier en plastic.

Meedoen?

Doe mee!

Wil je meer weten over geplande actviteiten?

Neem contact op met Birgit Lindken

Meer lezen?

Categorie: Publicatie

Travel Trade Concept 2022-2023

11 oktober 2022

Toelichting op het Travel Trade concept waarmee NBTC de komende jaren impact wil maken.

Lees verder

We hebben de volgende scans online staan:

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan US 2022

10 februari 2023

In deze Travel Trade scan lees je alles over reissentiment, de invloed van de actualiteit hierop en de sector als geheel in de Verenigde Staten.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan Frankrijk 2022

19 januari 2023

De Travel Trade Scan Frankrijk geeft een actueel overzicht van de sector, de impact van actuele gebeurtenissen, het reissentiment en diverse trends en ontwikkelingen.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan Duitsland

15 oktober 2021

Travel Trade Scan – lees hier alles over de Duitse reisindustrie

Lees verder
Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan België 2022

22 juni 2022

De Travel Trade Scan België geeft een actuele inkijk in de reisindustrie van België. Hoe is de Belgische reisindustrie opgebouwd, wat zijn de belangrijkste spelers, recente marktontwikkelingen, consumententrends en meer.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan Verenigd Koninkrijk 2022

21 juni 2022

De Travel Trade Scan Verenigd Koninkrijk 2022 geeft een actueel overzicht van de sector, de impact van Brexit en de pandemie, het reissentiment en diverse trends en ontwikkelingen.

Lees verder