Foto: © Frans Lemmens via Hollandse Hoogte
Kennisbank

Zakelijke markt

Van een internationaal congresbezoek tot het bezoeken van een zakenrelatie: jaarlijks reizen ruim vier miljoen buitenlandse bezoekers naar Nederland met een zakelijk motief. Dit is ruim een kwart van alle buitenlandse bezoekers aan Nederland.

Onderzoek impact & legacy congressen 

Zakelijke bijeenkomsten hebben niet alleen economische meerwaarde in termen van bijvoorbeeld het aantal overnachtingen of de bestedingen van bezoekers. Zij hebben een veel bredere betekenis voor onze maatschappij en samenleving. Om deze meerwaarde inzichtelijk te maken liet NBTC een onderzoek uitvoeren. De resultaten hiervan en andere publicaties vind je hier.

Feiten & cijfers

Publicatie

Bredere belang van business events

10 sep. 2021

Meerwaarde congressen vanuit maatschappelijk perspectief.

Lees verder
Publicatie

Kerncijfers zakelijke markt 2021

16 apr. 2021

Jaarlijks presenteren we de kerncijfers van de zakelijke markt in een online magazine. Zo geven we inzicht in de trends en ontwikkelingen binnen de wereldwijde zakenreismarkt, delen we internationale congresstatistieken en cijfers over nationale en internationale zakenreizen in Nederland.

Lees verder
Publicatie

Onderzoek naar impact coronacrisis op de Europese meetings- en congresmarkt

26 aug. 2020

De strategische alliantie van de nationale congresbureaus van Europa presenteerde onlangs drie scenario’s om de impact van de coronacrisis op de Europese meetings- en congresmarkt te meten.

Lees verder

Nieuwsberichten

Nieuws

‘Let’s Reunite’ tijdens IBTM World

2 dec. 2021

Let’s Reunite: Nederland vertegenwoordigd op vakbeurs IBTM World.

Lees verder
Nieuws

Nederland in top 10 congresbestemmingen

20 mei 2020

Nederland behoudt negende positie in de top 10 internationale congresbestemmingen.

Lees verder
Nieuws

IMEX America 2019, Las Vegas

7 okt. 2019

Onlangs heeft NBTC Meetings & Conventions de 9e editie van IMEX America afgesloten. Deze vakbeurs voor de internationale business events planners is de meest toonaangevende voor Noord-Amerika.

Lees verder
Nieuws

China Holland MICE trade development mission 2019

7 okt. 2019

NBTC Meetings & Conventions organiseerde in augustus onder leiding van de vestiging in Beijing een 5-daagse market development missie naar China in de steden Beijing en Shanghai.

Lees verder
Nieuws

Nederland stijgt plek in top 10 internationale congresbestemmingen

3 okt. 2019

Nederland is een plaats gestegen op de jaarlijkse ranglijst van The International Congress and Convention Association (ICCA). Met 355 congressen in 2018 is Nederland gestegen naar de negende plaats.

Lees verder