Foto: © Frans Lemmens via Hollandse Hoogte

Zakelijke markt

Van een internationaal congresbezoek tot het bezoeken van een zakenrelatie: jaarlijks reizen ruim vier miljoen buitenlandse bezoekers naar Nederland met een zakelijk motief. Dit is ruim een kwart van alle buitenlandse bezoekers aan Nederland.

Onderzoek impact & legacy congressen 

Zakelijke bijeenkomsten hebben niet alleen economische meerwaarde in termen van bijvoorbeeld het aantal overnachtingen of de bestedingen van bezoekers. Zij hebben een veel bredere betekenis voor onze maatschappij en samenleving. Om deze meerwaarde inzichtelijk te maken liet NBTC een onderzoek uitvoeren. De resultaten hiervan en andere publicaties vind je hier.

Feiten & cijfers

Categorie: Publicatie

Blik op de Europese​ Meeting & Convention markt

8 nov. 2022

Resultaten onderzoek binnen de M&C sector naar veranderingen en uitdagingen na de coronapandemie.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Bredere belang van business events

10 sep. 2021

Meerwaarde congressen vanuit maatschappelijk perspectief.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Kerncijfers zakelijke markt 2021

16 apr. 2021

Jaarlijks presenteren we de kerncijfers van de zakelijke markt in een online magazine. Zo geven we inzicht in de trends en ontwikkelingen binnen de wereldwijde zakenreismarkt, delen we internationale congresstatistieken en cijfers over nationale en internationale zakenreizen in Nederland.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Onderzoek naar impact coronacrisis op de Europese meetings- en congresmarkt

26 aug. 2020

De strategische alliantie van de nationale congresbureaus van Europa presenteerde onlangs drie scenario’s om de impact van de coronacrisis op de Europese meetings- en congresmarkt te meten.

Lees verder