Foto: © Frans Lemmens via Hollandse Hoogte

Zakelijke markt

Van een internationaal congresbezoek tot het bezoeken van een zakenrelatie: jaarlijks reizen ruim vier miljoen buitenlandse bezoekers naar Nederland met een zakelijk motief. Dit is ruim een kwart van alle buitenlandse bezoekers aan Nederland.

Onderzoek impact & legacy congressen 

Zakelijke bijeenkomsten hebben niet alleen economische meerwaarde in termen van bijvoorbeeld het aantal overnachtingen of de bestedingen van bezoekers. Zij hebben een veel bredere betekenis voor onze maatschappij en samenleving. Om deze meerwaarde inzichtelijk te maken liet NBTC een onderzoek uitvoeren. De resultaten hiervan en andere publicaties vind je hier.

Feiten & cijfers

Categorie: Publicatie

Blik op de Europese​ Meeting & Convention markt

19 oktober 2023

Resultaten onderzoek binnen de M&C sector naar veranderingen en uitdagingen na de coronapandemie.

Categorie: Publicatie

De ICCA-ranking 2022 is gepubliceerd

1 juni 2023

De ICCA-ranking 2022 is gepubliceerd.Nederland scoort de achtste plaats!

Categorie: Publicatie

Interview Michiel Middendorf, General Manager World Forum The Hague

De duurzame ontwikkeling van Nederland als internationale bestemming valt of staat met een duidelijke profilering. Voor de zakelijke markt geldt dit net zo goed als voor de toeristische, zo stelt Michiel Middendorf van World Forum The Hague. En we zijn goed op weg, vindt hij, zeker nu we de krachten steeds meer bundelen. Maar het mag nog wat ambitieuzer. Een gesprek over spreiding, duurzaamheid, digitalisering, productontwikkeling en dat wat Nederland nou echt zo bijzonder maakt.

Categorie: Publicatie

Bredere belang van business events

10 september 2021

Meerwaarde congressen vanuit maatschappelijk perspectief.

Categorie: Publicatie

Kerncijfers zakelijke markt 2021

16 april 2021

Jaarlijks presenteren we de kerncijfers van de zakelijke markt in een online magazine. Zo geven we inzicht in de trends en ontwikkelingen binnen de wereldwijde zakenreismarkt, delen we internationale congresstatistieken en cijfers over nationale en internationale zakenreizen in Nederland.

Categorie: Publicatie

Onderzoek naar impact coronacrisis op de Europese meetings- en congresmarkt

26 augustus 2020

De strategische alliantie van de nationale congresbureaus van Europa presenteerde onlangs drie scenario’s om de impact van de coronacrisis op de Europese meetings- en congresmarkt te meten.