Nederland is een sterk merk dat ons helpt om ons land als bestemming goed onder de aandacht te brengen bij internationale bezoekers. Daarnaast helpt het merk Nederland om ons effectief te onderscheiden van concurrerende bestemmingen. Het merk wordt gevoed door ons typisch Nederlandse DNA en de onderscheidende redenen voor een bezoek aan ons land, de zogeheten NL Passies.

This film won't show what the Netherlands is really like. Live it in the Netherlands

Het Nederlandse DNA

De verhalen en belevingen die we introduceren zijn geworteld in ons DNA, ofwel de identiteit van ons land. Onderzoek laat zien dat Nederlanders internationaal bekend staan als ‘open minded people’. Het is de combinatie van een drietal kernwaarden die ons land onderscheidend en uniek maakt:

  • Open
  • Inclusive
  • Inventive

Door deze kernwaarden herkenbaar te maken in alle activiteiten waarmee we internationale bezoekers benaderen, wordt Nederland als bestemming steeds beter herkenbaar. Dit draagt bij aan de bereidheid ons land te bezoeken. Overigens staat het Nederlandse DNA ook centraal bij het aantrekken van toptalenten en bedrijven in bijvoorbeeld de zakelijke sector en het hoger onderwijs.

NL Passies

NL Passies zijn de fysieke elementen die ons land uniek maken en die interesse opwekken bij internationale bezoekers:

  1. Water(landschap)
  2. Bloemen
  3. Kust
  4. Hollandse meesters / kunst
  5. Traditioneel Nederland / erfgoed
  6. Nieuw Nederland / creatieve sector
  7. Fietsen

Op zoek naar beelden van Nederland? Bezoek onze mediabank.