Nieuws

Verhaallijn Bloemen in nieuw experience-format

Online ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Ook ons platform www.holland.com is volop in ontwikkeling. Om onderscheidend te blijven en toegevoegde waarde te kunnen bieden aan zowel de bezoeker als de sector, verschuift de focus naar het bieden van inspiratie en het verder positioneren van de bestemming Nederland. Dit gaan we onder andere doen door de verhalen over Nederland in een heel nieuw contentformat te plaatsen. Het eerste verhaal is gereed: beleef het verhaal van Nederland Bloemenland online!

Verhalen tot leven laten komen

Met een verhalende longread willen we bezoekers verrassen en de betrokkenheid vergroten door het toevoegen van allerlei interactieve en bewegende elementen zoals polls, oplopende counters en zwevende bloemen. Ook laten we ‘echte’ mensen aan het woord en tonen we de gezichten achter het verhaal. Hiermee willen wij laten zien hoe de verhalen te verweven zijn met de Nederlandse cultuur en lifestyle. We focussen op de verhalen die het aanbod in Nederland verbinden. Vanuit de beleving maken we vervolgens een koppeling met bezoekbare plekken in Nederland. Uiteraard is de content in het nieuwe format mobile & tablet friendly.

Nederland Bloemenland

In het verhaal over Nederland Bloemenland gaan we in op de bollenvelden en -schuren, geven insiders hun tips over hoe onze bloemen te beleven zijn en vertellen we meer over de bloemenwereld en de geschiedenis van Nederland als Bloemenland. We belichten vier aspecten: innovatie, historie, bezoekbaar aanbod en de wereldhandel. De verhaallijn is gebaseerd op echte verhalen van bekende namen binnen de bloemenwereld, waaronder Dorien van den Berg, Jan de Boer, Hans Kleijwegt en Albert Haasnoot.

Het nieuwe contentformat is modulair en kan in de toekomst voor meerdere toepassingen op Holland.com worden gebruikt. De eerste contouren van nieuwe verhalen zijn inmiddels in ontwikkeling.