Nieuws

In memoriam: Gerard Werner

Utrecht, 13 sept 1951 - Leidschendam, 24 dec 2021

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van oud-collega Gerard Werner. Een markante NBTC-er is helaas veel te vroeg van ons heengegaan. Wij zullen zijn voortdurende betrokkenheid, gulle lach en verbindende kracht missen. In onze herinnering leeft hij nadrukkelijk voort. Wij zijn blij dat hij tot zijn vertrek in 2012 30 jaar onderdeel was van team NBTC en denken met waardering en een grote glimlach aan hem terug.

Gerard heeft zijn leven lang in de toerismesector gewerkt. Hij begon bij VVV Rotterdam/Den Haag. Vervolgens startte Gerard zijn lange en gevarieerde loopbaan bij NBTC in 1982, waar hij in 2012 na 30 jaar afscheid nam. Zijn voornamelijk internationale carrière begon als tweede man in Londen waar hij de marketing van ‘Holland’ in het Verenigd Koninkrijk vorm en inhoud gaf. Na een succesvolle periode werd hij gepromoveerd tot directeur NBTC Italië en woonde en werkte hij vanuit Milaan. Zijn internationale loopbaan kreeg een vervolg in Duitsland, van oudsher de grootste herkomstmarkt voor bestemming Nederland. Zijn dienstverband bij NBTC sloot hij af in Nederland, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor het vestigingennetwerk. We hebben Gerard leren kennen als een sterke verbinder. Hij was in staat mensen te binden, bruggen te bouwen en - waar nodig - te de-escaleren. Hij hield van het leven, genoot van de geneugten die het (inter)nationale leven hem bood, maar vergat nooit anderen te laten (mee)genieten. Ook na zijn vertrek in 2012 toonde Gerard zich een betrokken collega, geïnteresseerd in het werk en bovenal welzijn van zijn oud collega’s.

Met zijn overlijden verliezen we een markante NBTC-er die van grote waarde was voor bestemming Nederland, de organisatie, zakenpartners en collega’s. 

Wij wensen Angélique Werner - de Leur, zijn familieleden en vrienden sterkte met het dragen van dit grote verlies.

Directie en medewerkers Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

“You can take the man out of NBTC, but you can’t take NBTC out of the man...”

U kunt hier de rouwkaart van Gerard Werner downloaden.