Nieuws

Fietsonderzoek in kernmarkten

Nederland fietsland! Sinds jaar en dag doen Nederlanders alles op de fiets, maar ook bezoekers pakken regelmatig onze geliefde tweewieler. Om meer inzicht te krijgen in het fietsgedrag van vakantiegangers uit onze belangrijke kernmarkten deden wij een onderzoek. Met de resultaten kan er beter worden ingespeeld op het fietsgedrag en hopen we deze duurzame manier van vervoer nog meer te stimuleren.

Het onderzoek

In het onderzoek geven we antwoord op vragen als welk type fiets het meest wordt gebruikt, welke motivatie de bezoeker heeft om te fietsen, met welk gezelschap het meest wordt gefietst en nog veel meer. Heb je een vraag over fietsen en vind je het antwoord niet in de infographic met resultaten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

De doelgroep

Deelnemers aan het onderzoek waren bezoekers die de afgelopen vijf jaar in Nederland op vakantie zijn geweest. De respondenten zijn afkomstig uit onze kernmarkten Duitsland (Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen), België (Vlaanderen) en Groot-Brittannië.

De resultaten

De resultaten van het onderzoek zijn te bekijken in de infographic. Benieuwd naar de uitkomsten van ons fietsonderzoek?

Download de infographic hier