Samenwerken

Travel Trade

Internationale Travel Trade partijen zijn belangrijke partners bij het bereiken van onze doelgroepen. Daarom investeren we vanaf 2022 extra capaciteit en zetten we versterkt in op deze belangrijke sector. We leggen de focus primair op de belangrijkste herkomstmarkten Duitsland, België en het VK. Daarnaast richten we ons in de VS, Frankrijk en China op het genereren en delen van relevante inzichten, maar voeren we op deze markten geen activiteiten uit. We koppelen steden, regio’s en andere partners actief aan relevante touroperators en booking platforms van OTA’s. Met behulp van lokale trade experts geven partners zelf verder invulling aan hun marktbewerking.  

We werken continu en pro-actief aan de verbetering en uitbreiding van ons internationaal netwerk met relevante touroperators, OTA’s, toeristische koepelorganisaties en associaties. De profilering van een toekomstgerichte sector in het kader van Perspectief 2030 speelt een belangrijke rol, om onze internationale concurrentiepositie als destinatie Nederland te versterken en te verbeteren. 

We bieden onze partners nieuwe data en inzichten over de internationale Travel Trade markten, in de vorm van een jaarlijkse editie van een Travel Trade Scan. Bovendien zetten we ook versterkt in op kennisdeling door middel van virtuele en fysieke workshops. 

We werken aan de zichtbaarheid van Travel Trade partners onder de Nederland-paraplu en zijn naast de organisatie van eigen matchmaking events aanwezig op key travel Travel Trade events (zoals ITB Berlijn).  

Meer weten over onze Travel Trade activiteiten? Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden of neem contact met op met Birgit Lindken.

Business Netwerkevent: Perspective The Netherlands 2023/2024 – september 2022

Voor september staat er weer een Travel Trade Networking Event gepland. Hier krijgen partners de gelegenheid om vijftien één-op-één meetings te houden met touroperators uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. 

ITB Berlijn: 8-12 maart 2023 

Na twee virtuele edities van de belangrijkste vakbeurs in de reisbranche  worden er komend jaar weer meer dan 160.000 bezoekers live in Berlijn verwacht. NBTC zal er aanwezig zijn met een vernieuwde NL-stand en we hopen dat weer veel NL-partners aansluiten om destinatie Nederland in alle facetten te laten schitteren. 

Verbetering digitale kanalen 

We zetten de optimalisatie van de Travel Trade website voort in 2022 en gaan actiever en frequenter communiceren met buitenlandse touroperators. Dit doen we onder andere via de nieuwe Travel Trade newsletter en via social kanalen zoals LinkedIn. 

We hebben de volgende scans al online staan

Travel Trade scan België
Travel Trade scan Verenigd Koninkrijk
Travel Trade scan Duitsland

Doe mee!

Wil je meer weten over geplande actviteiten?

Neem contact op met Birgit Lindken