Travel Trade

Internationale Travel Trade partijen zijn belangrijke partners bij het bereiken van onze doelgroepen. Daarom investeren we sinds begin 2022 extra capaciteit en zetten we versterkt in op deze belangrijke sector. We leggen de focus primair op de belangrijkste herkomstmarkten Duitsland, België en het VK. Daarnaast richten we ons in de VS, Frankrijk en China op het genereren en delen van relevante inzichten, maar voeren we op deze markten geen activiteiten uit. We koppelen DMO's van steden, regio’s en overige toeristische partners actief aan relevante touroperators en booking platforms van OTA’s. Met behulp van lokale trade experts geven partners zelf verder invulling aan hun marktbewerking.  

We werken continu en pro-actief aan de verbetering en uitbreiding van ons internationaal netwerk met relevante touroperators, OTA’s, toeristische koepelorganisaties en associaties. De profilering van een toekomstgerichte sector in het kader van Perspectief 2030 speelt een belangrijke rol, om onze internationale concurrentiepositie als destinatie Nederland te versterken en te verbeteren. 

We bieden onze partners nieuwe data en inzichten over de internationale Travel Trade markten, in de vorm van een jaarlijkse editie van een Travel Trade Scan. Bovendien zetten we ook versterkt in op kennisdeling door middel van virtuele en fysieke workshops. 

We werken aan de zichtbaarheid van Travel Trade partners onder de Nederland-paraplu en zijn naast de organisatie van eigen matchmaking events aanwezig op key travel Travel Trade events (zoals ITB Berlijn).  

Meer weten over onze Travel Trade activiteiten? Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden of neem contact met op met Birgit Lindken.

ITB Berlijn: 7-9 maart 2023 

Na twee virtuele edities van de belangrijkste internationale vakbeurs in de reisbranche  worden er komend jaar weer meer dan 160.000 bezoekers live in Berlijn verwacht. NBTC neemt deel met een vernieuwde NL-stand om de veelzijdige en toekomst-geöriënteerde destinatie Nederland onder de aandacht te brengen van de internationale vakbezoekers. 20 partners hebben zich al ingeschreven. Heb je interesse? Kijk hier voor meer informatie. Aanmelden kan tot 14 oktober.

Business Netwerkevent: Perspective The Netherlands 2023/2024 – 15 september 2022

Op 15 september vond het Travel Trade Networking Event plaats. 40 partners, waaronder DMO’s van steden en regio’s, accommodaties en attracties, hielden in totaal rond 500 één-op-één meetings meetings met touroperators uit België, Duitsland en het VK. Aan het begin van de dag werden de deelnemers geïnspireerd door een panelgesprek over duurzaam toerisme. Er was volop gelegenheid om te netwerken; tijdens het programma, de gezamenlijke borrel en het diner. Kijk hier voor een impressie-film. De volgende editie is voor september 2023 gepland.

Verbetering digitale kanalen 

We zetten de optimalisatie van de Travel Trade website voort in 2022 en gaan actiever en frequenter communiceren met buitenlandse touroperators. Dit doen we onder andere via de nieuwe Travel Trade newsletter en via social kanalen zoals LinkedIn. 

Categorie: Publicatie

Travel Trade Concept 2022-2023

11 okt. 2022

Toelichting op het Travel Trade concept waarmee NBTC de komende jaren impact wil maken.

Lees verder

We hebben de volgende scans online staan

Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan België 2022

22 juni 2022

De Travel Trade Scan België geeft een actuele inkijk in de reisindustrie van België. Hoe is de Belgische reisindustrie opgebouwd, wat zijn de belangrijkste spelers, recente marktontwikkelingen, consumententrends en meer.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan Verenigd Koninkrijk 2022

21 juni 2022

De Travel Trade Scan Verenigd Koninkrijk 2022 geeft een actueel overzicht van de sector, de impact van Brexit en de pandemie, het reissentiment en diverse trends en ontwikkelingen.

Lees verder
Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan Duitsland

15 okt. 2021

Travel Trade Scan – lees hier alles over de Duitse reisindustrie

Lees verder
Categorie: Publicatie

Travel Trade Scan Frankrijk 2022

19 jan. 2023

De Travel Trade Scan Frankrijk geeft een actueel overzicht van de sector, de impact van actuele gebeurtenissen, het reissentiment en diverse trends en ontwikkelingen.

Lees verder

Doe mee!

Wil je meer weten over geplande actviteiten?

Neem contact op met Birgit Lindken