Publicatie

Meetinstrumenten

Thema: Bezoekers­management

Nog nooit hadden we in het toeristische werkveld zoveel meetinstrumenten en zoveel data tot onze beschikking. Deze tools en hun resultaten vormen gezamenlijk de sleutel tot effectief bezoekersmanagement, zeker als bewegingen van groepen mensen voorspelbaar worden! 

Vergelijking instrumenten voor bezoekersmanagement

Door de uitbraak van het coronavirus kwam de ontwikkeling van instrumenten voor bezoekersmanagement in een stroomversnelling. Diverse tools zijn in de beginfase van deze crisis ontwikkeld, en vervolgens in een later stadium vaak doorontwikkeld. En hoe langer de crisis voortduurde, hoe meer instrumenten er verschenen. De publicatie waarin we instrumenten voor bezoekersmanagement met elkaar vergelijken is daarom uitgebreid en geactualiseerd. Bekijk de up-to-date vergelijking via onderstaande link.

Bekijk de publicatie

Bekijk hier de publicatie rondom onze vergelijking van instrumenten voor bezoekersmanagement (versie 2, december 2021).

Ga naar de vergelijking van meetinstrumenten

Overzicht landelijke databronnen 

Bij het managen van bezoekersstromen wordt vaak gebruikgemaakt van landelijke databronnen. De Landelijke Data Alliantie (LDA) zette deze overzichtelijk op een rij. 

Voorspelmodel toerismedrukte 

Voorspelmodellen zijn de grote belofte als het gaat om het inschatten van toekomstige bezoekersstromen. Het Data & Development Lab onderzocht in hoeverre het mogelijk is om voorspelmodellen te ontwikkelen. 

Advies druktemeter Breda

Om over drukte te communiceren heeft de gemeente Breda een druktemeter gelanceerd. Gedragsbureau Duwtje heeft advies gegeven voor een optimale inzet van dit instrument.