Nieuws

Unieke Van Gogh bijlage bij National Geographic

Vincent van Gogh is een van de beroemdste schilders die ons land ooit heeft voortgebracht. In 2023 is het exact 140 jaar geleden dat hij in Hoogeveen in Drenthe arriveerde. Nog in datzelfde jaar, 1883, trok hij verder naar Nuenen in Noord-Brabant. Van Gogh is nog altijd een wereldberoemd icoon; zijn cultureel erfgoed trekt jaarlijks veel internationale bezoekers naar Nederland. De komende jaren wordt er meer samengewerkt om het erfgoed van Vincent van Gogh in Noord-Brabant en Drenthe te verbinden.
Omslag Van Gogh-bijlage National Geographic

Het verhaal van Vincent van Gogh is op veel plekken te beleven en in vele vormen te vertellen. Wij richten ons met onze verhalen op minder bekende locaties in Nederland, met als doel om bezoekers te spreiden. Onze focus ligt daarbij op 'Het landelijke Van Gogh’ – zijn jaren in Nederland, zijn voorliefde voor natuur en platteland en zijn connectie met de provincies Brabant en Drenthe.

Om dit verhaal de ruimte te geven die het nodig heeft, hebben wij in samenwerking met Hearst media, Marketing Drenthe, VisitBrabant, Van Gogh Brabant en Van Gogh Drenthe de afgelopen maanden gewerkt aan een unieke bijlage voor de titel National Geographic. Alle abonnees van zowel National Geographic, National Geograhic Historia als National Geographic Traveler ontvangen deze maand de Van Gogh bijlage bij de reguliere uitgave.

In de bijlage treedt reisschrijver en fotograaf Hans Avontuur in de voetsporen van Van Gogh. Van de zwerftochten die Van Gogh op zijn geboortegrond rondom Zundert maakte, tot zijn korte maar intensieve periode in Drenthe. Hans neemt de lezer mee op een mooie reis in woord en beeld.

De National Geographic Van Gogh special is ook hier te lezen

Download de bijlage