Nieuws

Op deze pagina vind je actueel nieuws en statements vanuit NBTC. Bekijk ook eerdere edities van NBTC Update, onze nieuwsbrief. Ben je op zoek naar informatie over een specifiek onderwerp? Kijk dan eens in onze kennisbank.

Voor persvragen over NBTC, onze activiteiten of het zakelijk en toeristisch bezoek aan Nederland kun je contact opnemen met de perstelefoon via 06 1138 8374.

Laatste nieuws

Nederland fietsland! Sinds jaar en dag doen Nederlanders alles op de fiets, maar ook bezoekers pakken regelmatig onze geliefde tweewieler. Om meer inzicht te krijgen in het fietsgedrag van vakantiegangers uit onze belangrijke kernmarkten deden wij een onderzoek. Met de resultaten kan er beter worden ingespeeld op het fietsgedrag en hopen we deze duurzame manier van vervoer nog meer te stimuleren. Bekijk de resultaten in onze infographic.

Deze zomervakantie en de maanden erna wint een vakantie (elders) in Europa het van Nederland. In tegenstelling tot afgelopen jaren toen we dankzij corona noodgedwongen wat dichterbij huis bleven, kiezen dit jaar minder mensen voor een vakantie in eigen land. Toch is er ook goed nieuws voor de bestemming Nederland. Doordat onze ooster- en zuiderburen ook minder op vakantie gaan in eigen land, blijft Nederland een populaire bestemming voor Duitsers en Belgen. Dit blijkt uit de Vakantie Sentiment Monitor die vandaag werd uitgebracht door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

NBTC verzamelde gegevens over internationaal bezoek aan Nederland. Dit gebeurde in twee onderzoeken, Onderzoek Inkomend Dagbezoek (OID) en Onderzoek Inkomend Toerisme (OIT). Deze onderzoeken geven samen een goed beeld van wie de bezoeker is en hoe die eraan bijdraagt dat ieder Nederlander profiteert van toerisme.

Erik Cornelissen toegetreden tot Raad van Toezicht NBTC

Categorie: Nieuws

Hoe de Meetings & Conventions branche kan bijdragen aan verduurzaming van de sector

25 mei 2023

Whitepaper door Eric Bakermans (NBTC) en Matthias Schultze (German Convention Bureau) over de duurzame transitie in de conventie- en eventbranche.

Lees verder

NBTC heeft in samenwerking met Hearst media, Marketing Drenthe, VisitBrabant, Van Gogh Brabant en Van Gogh Drenthe de afgelopen maanden gewerkt aan een unieke bijlage over Vincent van Gogh voor de titel National Geographic.

In onze serie testimonials laten we onze stakeholders aan het woord over hoe zij de samenwerking met NBTC ervaren. De tweede in deze serie is een interview met Yvonne Cornax, werkzaam als marketingstrateeg bij Marketing Drenthe. Zij vertelt over haar ervaring met samenwerken in de Landelijke Data Alliantie (LDA).

Uit de nieuwste resultaten van de Vakantie Sentiment Monitor blijkt dat Nederlanders in 2023 weer massaal op vakantie gaan. De vakantie intenties van begin dit jaar worden omgezet in concrete boekingen. Daarbij is Europa als bestemming de grote favoriet. Lees alle resultaten in de uitgebreide samenvatting.

In onze serie testimonials laten we onze stakeholders aan het woord over hoe zij de samenwerking met NBTC ervaren. De eerste in deze serie is een interview met Michiel Middendorf, werkzaam als General Manager bij World Forum. Hij vertelt hoe wij gezamenlijk werken aan de duurzame ontwikkeling van Nederland als internationale bestemming, zowel toeristisch als zakelijk.

Categorie: Nieuws

Inschrijving geopend voor onderzoek Toeristisch Bezoek aan Steden 2023

7 maart 2023

In het vrijetijdsgedrag van Nederlanders spelen steden nog altijd een belangrijke rol. De combinatie van winkels, musea en horeca de stad tot een aantrekkelijke optie voor een 'dagje uit' of een korte vakantie. Om inzicht te krijgen in het toeristisch bezoek aan jouw stad bieden we de mogelijkheid deel te nemen aan het onderzoek ‘Toeristisch bezoek aan steden’.

Lees verder

Statements

Categorie: Statement

Statement European Travel Commission inzake Russische invasie in Oekraïne

3 maart 2022

Statement ETC inzake invasie Rusland in Oekraïne​.

Lees verder
Categorie: Statement

Reactie NBTC t.a.v. lancering nieuwe Nederland branding

14 november 2019

Lancering nieuwe Nederland branding ter versterking van ons internationale imago.

Lees verder
Categorie: Statement

Strategie NBTC 2020-2023 Organisatorische wijzigingen

21 oktober 2019

Nieuwe ambitie en focus NBTC in lijn met Perspectief Bestemming Nederland 2030.

Lees verder
Categorie: Statement

Reactie NBTC t.a.v. advies Raad voor de leefomgeving en infrastructuur

2 oktober 2019

Vrijdag 6 september heeft de Raad voor de Leefomgeving en infrastructuur (Rli) haar advies ‘Waardevol Toerisme: onze leefomgeving verdient het’ gepubliceerd.

Lees verder
Categorie: Statement

NBTC en het debat over toerisme in Amsterdam

19 september 2019

Onze hoofdstad heeft een enorme aantrekkingskracht op buitenlandse bezoekers. Dit is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Deze populariteit maakt van Amsterdam een effectief middel voor een betere spreiding van bezoekers over ons land.

Lees verder