Nieuws

Op deze pagina vind je actueel nieuws en statements vanuit NBTC. Bekijk ook eerdere edities van NBTC Update, onze nieuwsbrief. Ben je op zoek naar informatie over een specifiek onderwerp? Kijk dan eens in onze kennisbank.

Voor persvragen over NBTC, onze activiteiten of het zakelijk en toeristisch bezoek aan Nederland kun je contact opnemen met de perstelefoon via 06 1138 8374.

Laatste nieuws

In onze serie testimonials laten we onze stakeholders aan het woord over hoe zij de samenwerking met NBTC ervaren. De eerste in deze serie is een interview met Michiel Middendorf, werkzaam als General Manager bij World Forum. Hij vertelt hoe wij gezamenlijk werken aan de duurzame ontwikkeling van Nederland als internationale bestemming, zowel toeristisch als zakelijk.

Categorie: Nieuws

Inschrijving geopend voor onderzoek Toeristisch Bezoek aan Steden 2023

7 maart 2023

In het vrijetijdsgedrag van Nederlanders spelen steden nog altijd een belangrijke rol. De combinatie van winkels, musea en horeca de stad tot een aantrekkelijke optie voor een 'dagje uit' of een korte vakantie. Om inzicht te krijgen in het toeristisch bezoek aan jouw stad bieden we de mogelijkheid deel te nemen aan het onderzoek ‘Toeristisch bezoek aan steden’.

Lees verder
Categorie: Nieuws

Consument niet van plan te besparen op vakantie

11 januari 2023

Herstel toerisme zet door in 2023. De internationale bezoeker droomt van langere vakanties en is vooralsnog niet van plan vakanties te schrappen in 2023, zo blijkt uit de resultaten van de Internationale Vakantiemonitor.

Lees verder
Categorie: Nieuws

Hoe maak je balans op je bestemming inzichtelijk?

13 december 2022

Hoe maak je balans op je bestemming inzichtelijk? CELTH, CBS en NBTC deden uitgebreid onderzoek zodat zij met de opgedane kennis bestemmingen kunnen helpen. Met het project ‘Waardevol toerisme is werken aan balans’ (Data & Development Lab) werd onderzocht welke invalshoeken belangrijk zijn bij het beoordelen en inzichtelijk maken van balans en welke data hiervoor gebruikt kunnen worden.

Lees verder
Categorie: Nieuws

Viering 50 jaar UNESCO Werelderfgoed

16 november 2022

Hoewel de bekendheid van Werelderfgoed onder Nederlanders is toegenomen, zijn het nog altijd vooral ouderen die Werelderfgoed-locaties bezoeken. Van de jeugd (14-17 jaar) geeft ruim een kwart aan niet geïnteresseerd te zijn in een bezoek aan een Nederlandse erfgoedlocatie en/of een Werelderfgoed-locatie in Nederland bezocht te hebben.

Lees verder

Startsein gegeven voor Het Landelijke Van Gogh: een samenwerking om het erfgoed van Vincent van Gogh in Noord-Brabant en Drenthe te verbinden.

Categorie: Nieuws

Sybrand Buma toegetreden tot Raad van Toezicht NBTC

11 oktober 2022

Sybrand buma toegetreden tot Raad van Toezicht NBTC

Lees verder
Categorie: Nieuws

Internationale Vakantiemonitor: toerist wil duurzaam reizen maar doet het nog niet

26 september 2022

Internationale Vakantiemonitor: toerist geeft aan wel rekening te wíllen houden met duurzaamheid maar het (nog) niet te doén.

Lees verder
Categorie: Nieuws

Art Alliantie zet in op samenwerking tussen veertien musea

21 september 2022

In Singer Laren is de aftrap gegeven van de Art Alliantie, een samenwerkingsverband tussen Nederlandse musea en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Het doel van de alliantie is door samenwerking musea te verbinden, te versterken en de zichtbaarheid te vergroten zodat de (buitenlandse) bezoeker aan de hand van kunst plekken door heel Nederland ontdekt.

Lees verder
Categorie: Nieuws

Nieuwe campagne voor bestemming Nederland van start: Bring Yourself. We’ll do the same

20 juli 2022

Nieuwe campagne NBTC om waardevolle bezoekers te trekken​

Lees verder

Statements

Categorie: Statement

Statement European Travel Commission inzake Russische invasie in Oekraïne

3 maart 2022

Statement ETC inzake invasie Rusland in Oekraïne​.

Lees verder
Categorie: Statement

Reactie NBTC t.a.v. lancering nieuwe Nederland branding

14 november 2019

Lancering nieuwe Nederland branding ter versterking van ons internationale imago.

Lees verder
Categorie: Statement

Strategie NBTC 2020-2023 Organisatorische wijzigingen

21 oktober 2019

Nieuwe ambitie en focus NBTC in lijn met Perspectief Bestemming Nederland 2030.

Lees verder
Categorie: Statement

Reactie NBTC t.a.v. advies Raad voor de leefomgeving en infrastructuur

2 oktober 2019

Vrijdag 6 september heeft de Raad voor de Leefomgeving en infrastructuur (Rli) haar advies ‘Waardevol Toerisme: onze leefomgeving verdient het’ gepubliceerd.

Lees verder
Categorie: Statement

NBTC en het debat over toerisme in Amsterdam

19 september 2019

Onze hoofdstad heeft een enorme aantrekkingskracht op buitenlandse bezoekers. Dit is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Deze populariteit maakt van Amsterdam een effectief middel voor een betere spreiding van bezoekers over ons land.

Lees verder