Nieuws

Internationaal bezoek in beeld

Alles wat je wilt weten over dag- en verblijfsbezoek in Nederland

In 2021 en 2022 verzamelde NBTC aan de hand van twee onderzoeken gegevens over internationaal bezoek aan Nederland. Het rapport op deze pagina is het resultaat van deze twee onderzoeken: het Onderzoek Inkomend Dagbezoek 2021/2022 (OID) en het Onderzoek Inkomend Toerisme 2022 (OIT).

De resultaten uit deze studies, die een combinatie van een herziene aanpak van het voormalige Onderzoek Inkomend Toerisme en het Onderzoek Inkomend Dagbezoek zijn, geven een preciezer antwoord op de vragen ‘wie zijn de bezoekers die bijdragen aan de toekomst van onze bestemming?’ en ‘wie zijn de bezoekers die er met hun bezoek of verblijf steeds meer voor zorgen dat iedere Nederlander profiteert van toerisme?’

De onderzoeken, uitgevoerd onder de vlag van de Landelijke Data Alliantie, kwamen tot stand in samenwerking met de provincies, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, stichting Werelderfgoed Nederland en de werkgroep zoals vermeld in het colofon. De data en inzichten uit deze nieuwe onderzoeken zijn relevant voor iedereen uit het gastvrijheidsdomein.

Download de publicatie (PDF)

Wil je het hele rapport lezen?

Download hier de PDF


Let op: het is een erg groot bestand, dus printen raden we af.

Interactieve publicatie

Wil je meer weten over het onderzoek 'Internationaal bezoek in beeld'. Maak dan gebruik van onze interactieve publicatie.

Bekijk de interactieve publicatie

Vragen over de inhoud van deze publicatie?

Neem gerust contact op

Stuur een e-mail