Vacature

Vacature Insights Expert (40 uur – per 15 februari 2022)

Publicatiedatum: 21 december 2021

Ben jij een nieuwsgierige onderzoeker die al enige jaren onderzoeksprojecten (bege)leidt? Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van Nederland naar een duurzame bestemming voor alle bezoekers? En werk je het liefst in een team waarin je als resultaatgerichte professional in relevante netwerken werkt aan gezamenlijke onderzoeksambities en -projecten? Dan ben jij de verbindende Insights Expert die we zoeken!

Wat ga je doen?

Als Insights Expert bij NBTC verzamel, analyseer en combineer je relevante data en marktkennis. Je vertaalt deze naar relevante inzichten voor NBTC en partners. Je maakt deel uit van verschillende multidisciplinaire projectteams, waarin je de kennisvraagstukken uitwerkt. Het onderzoek dat daaruit volgt zet je op en coördineer je. Ook coördineer je zelf een aantal nationale monitors binnen het toerisme- en vrijetijdsdomein, in opdracht van o.a. provincies en gemeenten.

Jouw team

Intell & Insights is één van de vier kerndomeinen binnen NBTC. Ons team voorziet NBTC en partners van inzichten in de markt voor toeristisch en zakelijk bezoek. Hierbij gaat het om actionable insights op basis waarvan we concreet actie kunnen ondernemen. En die nodig zijn om de ambities voor bestemming Nederland te realiseren, zoals beschreven in de visie Perspectief 2030. Je komt terecht in ons team van Insights Experts. Doordat we onderdeel uitmaken van verschillende multidisciplinaire projectteams, kunnen we in alle fasen van NBTC-projecten een toegevoegde waarde leveren. Samen met onze collega's in het buitenland werken we dagelijks aan het verkrijgen en delen van relevante inzichten voor de sector. We focussen daarbij op die inzichten die nodig zijn om de juiste beslissingen te nemen voor bestemming Nederland. Intell & Insights draagt bij aan NBTC-projecten en voert nationale monitors uit in opdracht van o.a. provincies, gemeenten en regionale DMO’s. Daarnaast hebben we een actieve rol in toeristische kennis- en datanetwerken. In deze netwerken zitten ook partijen van buiten de sector (waaronder de Landelijke Data Alliantie en het Data en Development Lab).

Jouw werkzaamheden

 • Je signaleert relevante ontwikkelingen, trends en informatiebehoeften vanuit de markt. Je bent in staat om zowel intern als extern deskundig onderzoeksadvies te geven.

 • Je schrijft briefings voor onderzoeksvraagstukken, coördineert dataverzameling en deelt de resultaten in goed leesbare rapportages en/of visualisaties.

 • Je vertaalt verkregen data en resultaten naar actionable insights of helpt anderen in creatieve werksessies de data naar inzichten te vertalen.

 • Je adviseert (gevraagd en ongevraagd) over onderzoeksoplossingen voor relevante vraagstukken vanuit de verschillende werkterreinen en binnen de relevante netwerken.

 • Je verbindt partijen rond gezamenlijke onderzoeksvragen en helpt deze te vertalen naar concrete projecten.

Daarnaast draag je als Insights Expert actief bij aan de professionalisering van de sector op het gebied van data en insights. Je rapporteert aan de Manager Intell & Insights en werkt samen met nog drie Insights Experts.

Wat breng je mee?

Als Insights Expert heb jij bij voorkeur al minimaal vijf jaar relevante werkervaring als onderzoeker/ onderzoeksadviseur. Jij leidt projecten met een praktische instelling, maar ook met oog voor detail. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en helpt anderen graag om de benodigde stappen te zetten om het gezamenlijke doel te behalen. Je doet dat door te verbinden. Daarbij luister je naar de wensen vanuit verschillende partijen waar we mee samenwerken. In een teamsetting ben jij degene die het doel in de gaten houdt en waar nodig de juiste koers uitzet. Je houdt daarbij rekening met ieders belangen en strategische keuzes.

Dit is wat we verder graag bij je terugzien:

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding 

 • Je hebt ruime ervaring met projectmanagement

 • Je beschikt over adviesvaardigheden en accountmanagement-skills

 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen

 • Je kunt werken met Office-programma’s (PowerPoint, Excel) en hebt bij voorkeur ook ervaring met het analyseren en delen van data via dashboards

 • Affiniteit met toerisme of kennis van de toeristische sector geeft je een voorsprong

 • Je communiceert zowel mondeling als schriftelijk uitstekend in het Nederlands en Engels

Wat bieden wij?

Als jij ons komt versterken als Insights Expert, kom je terecht in een team van gedreven en enthousiaste collega’s. Je krijgt daarbij de kans om met ons bij te dragen aan een duurzamere bestemming Nederland!

Dit is wat je verder van ons mag verwachten:

 • Arbeidsovereenkomst voor 40 uur, in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband

 • Een bruto maandsalaris tussen  €3.500,- en  €4.400,- op basis van 40 uur per week. Bij het inschalen kijken we naar jouw werkervaring, competenties en de verhoudingen binnen het team.

 • Een premievrij pensioen

 • Een maandelijkse bruto bijdrage van € 35,- bij deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering

 • 34 vakantiedagen

 • Volledige reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer als je dagelijks met het openbaar vervoer reist zodra er weer op kantoor mag worden gewerkt

 • Uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid.

 • Veel aandacht voor personal development; zoals de mogelijkheid om trainingen en/of coaching te volgen of deelname aan events. Onbeperkt leren op elk moment van de dag via GoodHabitz een online leerplatform.

 • Zeer goede informele werksfeer met (digitale) borrels en collega’s waar je blij van wordt.

 • Voorlopig werken we allemaal vanuit huis. Uiteraard krijg je van ons alles wat je nodig hebt voor een goede werkplek: laptop, telefoon, stoel en beeldscherm. Als we straks weer naar kantoor mogen dan heb je een ideale werkplek op een paar minuten lopen van Station Ypenburg. Met een fantastisch uitzicht over Den Haag!

   Solliciteer nu!

   Is de functie van Insights Expert jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan uiterlijk 24 januari 2022 via deze link. Voor meer informatie over de vacature kan je terecht bij Marieke Politiek, Manager Intell & Insights, via mpolitiek@holland.com. Rond de kerstvakantie kan het iets langer duren voordat je een reactie krijgt. De sollicitatiegesprekken vinden digitaal plaats.