Artikel

Stagiair(e) Branding en Content

Thema: Werken bij

NBTC staat voor de ontwikkeling, branding en marketing van de bestemming Nederland. Ben jij een fan van Nederland, sociaal, gemotiveerd en creatief? Dan hebben wij de perfecte stageplaats voor jou bij team Strategy & Branding!

Voor ons Strategy & Branding team op het hoofdkantoor in Den Haag zoeken wij per september 2023 een stagiair(e) Branding en Content.

Wie zijn wij?

Wij zijn team Strategy & Branding en met onze content proberen we Nederland als bestemming onder de aandacht te brengen bij (internationale) bezoekers. Door middel van sterke branding onderscheiden we ons van concurrerende bestemmingen en maken we Nederland als bestemming steeds beter herkenbaar. Binnen het team bedenken we manieren om onze branding zo goed en doeltreffend mogelijk in te zetten. Daarnaast zorgen we er voor dat de hele organisatie een eenduidig en consistent verhaal uitdraagt.

Wie zoeken wij?

Per februari 2023 zijn we op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die ons team komt versterken voor minimaal 4 maanden, 32 uur per week. Op verschillende vlakken ben je bezig met het bewaken en toepassen van onze Strategy & Branding. Binnen ons team werk je voornamelijk samen met onze Content Regisseurs, maar je zult ook veel samenwerken met andere teams.

Je hebt oog voor (bewegend) beeld, design, en een goede taalvaardigheid. Je denkt graag mee over content, en je gaat ons helpen door redactioneel en productioneel mooie verhalen over Nederland te vinden. Waar mogelijk zul je ook draaidagen en fotosessies voorbereiden en begeleiden. Je kunt uitstekend plannen en organiseren en je bent helder in je communicatie. Je schroomt er niet voor de telefoon op te pakken en mensen en locaties te benaderen om mee te werken aan producties.

Geen must maar wel een pré:

Je bent handig met beeldbewerking (foto/video/online tools) en je hebt gevoel voor vormgeving en/of tekst. Ook vind je het leuk om zelf af en toe een story te maken met je telefoon. Je bent creatief en zoekt altijd naar mogelijkheden om binnen bestaande kaders verrassende oplossingen te bedenken.

Wat ga je bij ons doen?

 • Je ondersteunt het team bij diverse content werkzaamheden; denk hierbij aan research doen en de redactie zodat we mooie verhalen over Nederland kunnen vertellen.
 • Je werkt aan onze mediabank; denk hierbij aan het uploaden, taggen en selecteren van beelden.
 • Je werkt redactioneel en productioneel mee aan verschillende projecten. Een voorbeeld hiervan is het voorbereiden en plannen van een draaidag.
 • Je bewaakt de contentkalender en vult deze aan samen met onze Content Regisseur.
 • Je denkt mee en hebt ideeën over thema’s en onderwerpen die geschikt zijn om uit te werken.
 • Je bewaakt de inzet van onze branding en huisstijl en kijkt mee of deze conform afspraken binnen de organisatie wordt gebruikt.

  Stage eisen

  • Je bent een derde- of vierdejaars HBO student met als richting Communicatie, Media, Toerisme of Journalistiek. Andere opleidingen zijn in overleg ook mogelijk.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je kunt netjes en gedetailleerd werken.
  • Je hebt oog voor beeld en ideeën over content.
  • Je bent communicatief sterk en hebt geen bel-angst.
  • Je bent flexibel, proactief en zelfstandig.

  Stage arbeidsvoorwaarden

  Je ontvangt een vergoeding van € 450,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek (40 uur). De werktijden zijn 8,5 uur per dag, waarin een half uur pauze is opgenomen. Bijvoorbeeld van 08.30 tot 17.00 uur. Daarnaast kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding, indien je niet in het bezit bent van een studentenabonnement (OV) op het openbaar vervoer. Hieronder vallen ook eventuele periodes waarin er geen gebruik van kan worden gemaakt. Verder heb je recht op twee verlofdagen per maand.

  Interesse?

  Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats? Solliciteer dan direct via onze website door op onderstaande link te klikken.

  Solliciteer hier

  Meer info?

  Wil je eerst meer weten? Neem voor inhoudelijke informatie gerust contact op met Annemarie van Waterschoot, de Content Regisseur binnen het team.