Events - NBTC

Events

In deze kalender vind je de bijeenkomsten die NBTC de komende tijd organiseert of waar we betrokken bij zijn.

April

22 april 10:00-11:00 | VNG Dialoog in coronatijd: Bezoekersmanagement in de openbare ruimte

Tijdens deze VNG Dialoog staat het onderwerp 'Bezoekersmanagement in de openbare ruimte' centraal. De behoefte om bezoekersstromen te kunnen beïnvloeden is momenteel groter en actueler dan ooit. Welke tools, onderzoeken en voorbeelden zijn er inmiddels beschikbaar? NBTC experts Bastiaan Overeem en Anke ten Velde lichten het toe.

De VNG Dialoog bijwonen? Meld je hier aan

23 april 12:30-13:30 | Landschapstriënnale: Trialoog #8: High tech, high green

Een gesprek vanaf de platte kar: “Is landschap een voorwaarde voor kenniseconomie?” Het is algemeen bekend: actuele opgaven als klimaatverandering, energietransitie, verstedelijking, nieuwe vormen van landbouw en de toename van het toerisme zullen onze natuur- en cultuurlandschappen rigoureus veranderen. Maar hoe kan toerisme een bijdrage leveren aan deze maatschappelijke opgaven? Anouk van Eekelen, Manager Destination Development, licht het live toe.

Volg de livestream via deze link

Mei

11 mei 11:00-12:00 | Online persevent Ode aan het landschap, start zomeractiviteiten

Dit jaar brengen we een ode aan het Nederlandse landschap. De veelzijdigheid van ons landschap overweldigt en is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars. Welke verrassende excursies, prikkelende ervaringen en tentoonstelling en staan deze zomer centraal? Tijdens het persevent laten we het aan de journalisten zien.

Meer weten? Neem contact op met Janneke Hendrikx

18 mei 11:00-12:00 | M&C-workshop over de impact van Brexit & COVID-19

De impact van COVID-19 in combinatie met de impact van Brexit op de M&C sector, baart de Nederlandse stakeholders grote zorgen. Het Verenigd Koninkrijk is namelijk één van de belangrijkste markten als het gaat om zakelijke evenementen en bijeenkomsten. Wat zijn de gevolgen en de verwachtingen tot nu toe? Binnenkort komt de registratielink beschikbaar.

Meer weten? Neem contact op met Eric Bakermans

In de zomer

3 juni | Vakantiebeurs festival, uitreiking Aad Struijs persprijs

De unieke jaarlijkse vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek, de Aad Struijs Persprijs 2021, wordt uitgereikt tijdens het Vakantiebeurs Festival.

Vragen? Neem contact op per mail

1 juli 12:00-14:00 | Landelijke Dorpen Festival

Tijdens het tweede landelijke Dorpen Festival gaan politici, bestuurders en ambtenaren samen aan de slag met vraagstukken die leven in dorpen en op het platteland, zoals leefbaarheid, klimaat, bevolkingsdaling, lokale economie en de hechte sociale structuren. Anouk van Eekelen, Manager Destination Development, neemt plaats in het panel en vertelt hoe toerisme een maatschappelijke bijdragen kan leveren aan de leefbaarheid van dorpen.

Meer weten? Neem contact op met Anouk van Eekelen

In het najaar

27 september | Nationale Toerisme Top

Op maandag 27 september vindt de vierde editie van de Toerisme Top plaats in Winterswijk. Tijdens de Toerisme Top richten overheden, bedrijfsleven en toeristische organisaties zich op de uitdagingen en kansen voor bestemming Nederland, nu en richting de toekomst. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Voor vragen kan je contact opnemen met het secretariaat van de Toerisme Top via info@toerismetop.nl of telefoonnummer 070 3705 705