Nieuws

Internationale perspresentatie Growing Green Cities in Keulen

Gisteravond maakten 15 Duitse journalisten voor het eerst kennis met de campagne rondom het thema Growing Green Cities. Dit thema staat centraal tijdens de Floriade Expo 2022 die van 14 april tot en met 9 oktober 2022 plaatsvindt in Almere.

In een officiële perspresentatie in Keulen genoten de journalisten, waaronder persbureau DPA en reismagazine ADAC, van een diner terwijl ze alle ins en outs hoorden over het thema Growing Green Cities. Onder dit thema presenteert Floriade oplossingen die nodig zijn om steden groener, gezonder en leuker te maken. Een thema dat nu belangrijker is dan ooit. De Floriade Expo 2022 heeft zich tot doel gesteld steden wereldwijd bewust te maken van duurzaamheid en daagt de deelnemende landen uit om hun paviljoen op die manier in te richten.

Floriade Expo 2022 vindt plaats in de provincie Flevoland, in de stad Almere. Reeds 45 jaar geleden lag Almere al op de tekentafel als ‘garden city’ met bijvoorbeeld de wijk Oosterwolde. Stap voor stap wordt het gebied ingericht voor wonen, werken en recreëren. En zoveel mogelijk duurzaam, ecologisch en zelfvoorzienend. Oosterwolders bouwen niet alleen zelf hun huis, bedrijf of voorziening, ze beslissen ook mee over de wegen, waterhuishouding en openbare ruimte.

Flevoland is het ‘living lab’ voor de thema’s van de Floriade Expo 2022. Alles in Flevoland is op de tekentafel ontworpen. Of het nu akkers zijn, de rechte straten, de kanalen, maar ook de natuur. De geplande natuurgebieden hebben zich inmiddels ontwikkeld tot ruige polderlandschappen.
Landbouw is een belangrijke factor in Flevoland. De provincie voorziet een groot deel van de Nederlandse, maar ook de internationale steden van eten. Dankzij de extreem vruchtbare grond schoot de landbouwproductie in de polders omhoog. Vooral aardappelen, uien, suikerbieten, wortelen, tarwe en andere groenten groeien goed op de nieuwe velden.

De campagne rondom het thema ‘Growing Green Cities’ is een samenwerking tussen Almere City Marketing, Visit Flevoland, Floriade Expo 2022 en NBTC.

Growing Green Cities Perconferentie in Köln