Nieuws

Internationale kunst- en cultuurmedia maken in Parijs kennis met Nederlandse topmusea

Tijdens de jaarlijkse museumconferentie Musea22 zet NBTC ook dit jaar Nederlandse topmusea in de schijnwerpers bij de buitenlandse kunst- en cultuurpers.

Op 24 november presenteren zes musea hun programmering voor 2022 aan zo’n 50 kunstjournalisten uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België tijdens de jaarlijkse museumconferentie Musea22. Onder hen bevonden zich media als Le Monde, Le Figaro en The Daily Telegraph. Het was voor het eerst dat ook de Britse vakpers aansloot. NBTC organiseert het event samen met de culturele afdeling van de Nederlandse ambassade in Parijs.

Deelnemende musea

Het Mauritshuis, Museum Singer Laren, Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Voorlinden en Kunsthal Rotterdam presenteren hun kunstaanbod voor 2022. Ook aan de opening van het Teylers Huis in Haarlem wordt aandacht besteed.

Wandeling door MontMartre

De presentaties vinden plaats op drie verschillende, unieke locaties in de pittoreske wijk MontMartre. Op deze beroemde berg in Parijs woonden en werkten bekende Nederlandse schilders als Van Gogh, Van Dongen, Jongkind en Breitner. De route die de journalisten al wandelend aflegden was die van de online audiotour ‘Montmartre: van Gogh en andere Nederlandse schilders’ – ontwikkeld door Dutch Heritage World Tours in samenwerking met de ambassade.

Musea22 Perswandeling in Parijs

Voor Museum Singer Laren is het de eerste keer dat ze meedoen.  In maart 2022 opent het museum een nieuwe museumvleugel waarin het ontstaan en de bloei van het Nederlands impressionisme en modernisme wordt getoond. Niet alleen interessant voor Nederlanders maar zeker ook voor buitenlandse bezoekers. Esther Driessen (Hoofd PR, Marketing en Communicatie): “Het is heel eervol en leerzaam om hier met collega’s van onder andere het Rijksmuseum en het Mauritshuis ons programma aan te internationale pers te presenteren. In 2023 toont Singer Laren een tentoonstelling over Kees van Dongen, bijzonder om vandaag de expositie te presenteren op de plek waar hij gewoond en gewerkt heeft.” 

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze en andere PR & Influencer Marketing activiteiten van NBTC? Benieuwd naar hoe we samen met jou Nederland onder de aandacht kunnen brengen van de binnenlandse en buitenlandse bezoeker? Neem dan contact op met Janneke Hendrikx .