Nieuws

Nederland in top 10 congresbestemmingen

Ook dit jaar staat Nederland in de top tien op de jaarlijkse ranglijst van The International Congress and Convention Association (ICCA). Van de 356 congressen uit 2019 staat Nederland dit jaar wederom op de negende plek.

Zakelijke bestemming Nederland

Nederland is een sterke speler in de wereld van congressen door de internationale bereikbaarheid, het stabiele politieke klimaat en het open ondernemersklimaat.  De sectoren als HighTech Systemen & Materialen en Life Sciences & Health, zorgen mede voor de sterke positie van Nederland als zakelijke bestemming.

Economische waarde congresbezoeker

De zakelijke bezoeker geeft gemiddeld meer geld uit dan een vakantieganger.  Ook hier is het afgelopen jaar een sterke groei in te zien. In 2018 waren de 350.000 buitenlandse bezoekers voor een internationaal (wetenschappelijk) congres goed voor een economische waarde van 440 miljoen euro. In 2019 steeg het naar 390.000 bezoekers die een economische waarde van 490 miljoen euro telde.

Deelnamecriteria ICCA

ICCA neemt in haar statistieken alleen congressen van associaties en hanteert daarbij een aantal criteria. Die luiden als volgt; alle congressen dienen minimaal 50 participanten te hebben, een congres moet plaatsvinden op reguliere basis (éénmalige bijeenkomsten tellen niet mee) en een congres moet rouleren tussen drie landen. De ICCA ranglijst is een graadmeter van de positie die wij innemen in de congreswereld. Nederland hostte in het afgelopen jaar 356 congressen, maar  hiernaast ook nog veel andere zakelijke bijeenkomsten die niet meetellen in de ICCA ranglijst.