Nieuws

Ontwikkelingen van de Duitse reismarkt & ITB 2021

Ook in Duitsland bedreigt de coronacrisis het voortbestaan van veel bedrijven in de toeristische sector. Vergeleken met vorig jaar is de omzet tot eind juli meer dan 60% lager. Naast maatregelen als arbeidstijdverkorting en overbruggingsgeld worden bedrijven echter steeds creatiever en heroverwegen hun reisaanbod.

Natuurreizen en reizen naar de directe buurlanden worden steeds populairder. Veel bekende touroperators passen hun reisprogramma's aan en verhogen de contingenten van de nabijgelegen landen. Nederland is zeer populair en is onherroepelijk een van de winnaars onder de Europese reisbestemmingen.

De reismarkt is optimistisch, met 55 procent van de Duitsers die na de coronacrisis verklaren dat ze hun gebruikelijke reisgedrag zullen hervatten en steeds meer via touroperators zullen boeken in plaats van individueel. Veiligheid bij het boeken en de kans op een terugbetaling behoort tot de topprioriteit in deze periode. Dit geeft ook het belang aan van een goede relatie met de Duitse reisindustrie.

ITB

Voor de grootste reisbeurs ter wereld, de ITB in Berlijn, zijn de voorbereidingen in volle gang. De organisatie van de beurs heeft verschillende maatregelen genomen in het kader van de epidemie zoals bredere gangen, verkeerslichten in de hallen en focus op online ticketverkoop. Ook NBTC werkt aan een nieuw standconcept om de grootst mogelijke veiligheid te garanderen. Uit een recente enquête onder Nederlandse partners gaven 40 bedrijven dat ze in 2021 weer aanwezig zullen zijn.