Nieuws

Bekende Chinese acteur Ma Tianyu ontdekt Nederland

De bekende Chinese acteur Ma Tianyu bezoekt deze week de Veluwe, Nuenen en Den Haag. Tianyu is naast acteur, ook zanger en model en heeft meer dan 30 miljoen volgers. “Na het succes van de tour van de bekende Chinese actrice Hai Qing aan Nederland, willen we Chinese bezoekers opnieuw via deze weg inspireren met de soms nog voor hen onbekende plekken van ons land. Tianyu is groot fan van de Hollandse meesters, vandaar dat we hem het Kröller-Müller Museum, Van Gogh Brabant, Escher in het Paleis en het Mauritshuis laten ontdekken,” vertelt Jurriaan de Mol, directeur Partnership Development NBTC.

Chinese bezoekers op zoek naar nieuwe ervaringen

Nederland heeft afgelopen jaar 333.000 Chinese bezoekers ontvangen. De Mol: “Chinezen zoeken steeds meer naar plekken die voor hen nog onbekend zijn. Ze zijn op zoek naar bijzondere belevenissen en eigen ervaringen. In samenwerking met verschillende partijen hebben wij daarom in 2018 China Lab opgezet. Een samenwerkingsverband met als doel Chinese bezoekers beter (digitaal) te bedienen tijdens hun reis naar Nederland. Zo kunnen wij beter inspelen op de behoeften van Chinese bezoekers en hen meer van het land laten zien dan de al bekende plekken. De tour van Tianyu is hiermee ook onderdeel van het China Lab.” 

Rondreis Tianyu: Veluwe, Nuenen en Den Haag 

Gister startte de tour van Tianyu op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met de fiets ontdekte hij het gebied en daarna bracht hij een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Vandaag treedt hij letterlijk in de voetsporen van Van Gogh in Nuenen, Noord-Brabant. Daarna zal Tianyu cultureel Den Haag bezoeken en neemt onder een kijkje in Escher in het Paleis en het Mauritshuis.