Nieuws

Live kaasproeven tijdens eerste virtuele persreis in Cheese Valley

Vandaag maken twintig internationale journalisten uit Vlaanderen, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, virtueel kennis met de Cheese Valley regio. NBTC en de Cheese Valley gemeenten, waaronder Gouda, Woerden, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk, organiseren deze virtuele persreis met als doel het verhaal achter de kaasproductie onder de aandacht te brengen. “Ondanks dat fysieke persreizen momenteel niet mogelijk zijn in verband met de coronacrisis, zijn we toch heel blij dat we journalisten op een innovatieve manier kunnen inspireren met het rijke aanbod van ons land,” vertelt Anouk van Eekelen, manager Destination Development bij NBTC.

Streekproducten kans voor toerisme

“Nederland heeft een gevarieerd aanbod aan streekproducten. De kazen uit Cheese Valley zijn hier een mooi voorbeeld van. Streekproducten bieden een enorme kans om steden en regio´s op een andere manier in de spotlight te zetten. Zeker wanneer je het kunt proeven en beleven. Je trekt hiermee een bepaald type bezoeker aan, passend bij de identiteit van een stad of regio. Het beleven van streekproducten is in deze tijd lastig, maar op afstand proeven is natuurlijk wel mogelijk. Daarom hebben de journalisten afgelopen week een pakket ontvangen met Goudse kazen. Zo kunnen zij tijdens de virtuele persreis de smaak beleven van kaas,” vertelt Anouk van Eekelen. “We kijken uit naar de eerste reacties van de journalisten.”

Cheese Valley wil kaas in de spotlight zetten

Cheese Valley is een samenwerking tussen vier gemeenten, waaronder Gouda, Woerden, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk, waarin het verhogen van de waarde van kaas en het aanjagen van de export van kaas centraal staat. Kaasboeren, kaasproducenten, kaashandelaren, organisatoren van kaasmarkten gaan hiermee samen aan de slag.