Nieuws

Start “75 jaar vrijheid” in Terneuzen

Zaterdag 31 augustus 2019 gaf Koning Willem-Alexander het officiële startschot in Terneuzen voor de start van 75 jaar Vrijheid. We vieren in 2020 dat we 75 jaar in vrijheid leven. Zowel in 2019 als 2020 vindt een groot aantal activiteiten plaats met het thema Vrijheid Verbindt, waarin verleden, heden en toekomst een plek krijgen.

Bij de zowel ontroerende en feestelijke start in Terneuzen waren Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima, alsmede het Koningspaar van België, premier Rutte, minister Bijleveld (Defensie) en vertegenwoordigers van de Westelijke Geallieerden uit 1944/1945 aanwezig.

Ontroerend aangezien enkele WO 2- veteranen hun verhaal konden doen over hetgeen zij 75 jaar geleden meegemaakt hebben tijdens de Slag om de Schelde in de regio Terneuzen. De activiteiten rondom het thema “75 jaar Vrijheid” bestaan onder andere uit herdenkingen, vrijheidsfestivals en tentoonstellingen die aandacht schenken aan het feit dat Nederland al 75 jaar in vrijheid kan leven.

Het programma is georganiseerd door de Stichting 75 jaar Vrijheid in samenwerking met (communicatie)partners als Nationaal Comité 4 en 5 mei, VFonds, Liberation Route Europe, Ministerie van VWS en NBTC.