Nieuws

TripAdvisor over reisgedrag van Britten in tijden van corona

Onlangs sprak NBTC-collega Sandra Ishmael met TripAdvisor, over het reisgedrag van Britten in tijden van corona. Lees het interview terug.

Naar wat voor soort producten zijn de Britten momenteel op zoek?

Shibani, associate director Research & Insights bij TripAdvisor: “Momenteel zijn er een aantal interessante trends te zien. Zo’n 32 procent van de Britten heeft de voorkeur om rustige, minder vaak bezochte plekken te bezoeken in plaats van een bezoek aan populaire bestemmingen. Hiervan geeft 25 procent aan dat de kans groot is dat zij een roadtrip gaan maken”.

Hoe ver van tevoren zijn de Britten momenteel op zoek naar internationale reizen?

Shibani: “In april 2020 keken Britten voor zes maanden vooruit. Rond dezelfde tijd vorig jaar was dit ongeveer twee maanden”.

In hoeverre kijken Britten naar alternatieven voor hotelaccommodaties?

Shibani: “Uit onze recentelijke survey blijkt dat 47 procent van de Britse consumenten zich na de coronapandemie waarschijnlijk prettiger zal voelen bij het verblijf in een hotel. Zo’n 30 procent van de Britse consumenten zal zich vermoedelijk prettiger voelen tijdens een verblijf in een resort”.

In hoeverre zijn Britten momenteel bewuster van hun vakantiebudget?

Shibani: “De meerderheid lijkt op dit moment niet budget bewuster te zijn dan vorig jaar. Zo geeft 56 procent van de Britten aan dat zij denken dat hun huishouden de komende twaalf maanden financieel beter af is of ongeveer hetzelfde zal zijn”.

Ziet u interessante trends met betrekking tot zoekopdrachten van Britten?

Shibani: “Ja, we zien interessante trends. Zo blijken Britse consumenten momenteel op zoek te zijn naar meer positieve berichten en hartverwarmende verhalen van merken. Eén ding dat duidelijk naar voren komt, is dat Britten vooral op zoek zijn naar gezondheidstips om veilig te kunnen reizen. Zij geven aan dat zij behoefte hebben aan een officieel erkend gezondheids- en veiligheidsclassificatiesysteem voor de bestemmingen die zij bezoeken”.