Artikel

Stagiair(e) Destination Development

Thema: Artikel

Heb jij een creatieve geest en werk jij graag mee aan de bestemmingsontwikkeling van Nederland? Ben je communicatief sterk en pak je graag dingen zelf op? En ben je ook nog eens een echte teamplayer, die allerlei verschillende projecten kan ondersteunen? Dan hebben wij voor jou dé ideale stageplek!

Voor ons Destination Development team op het hoofdkantoor in Den Haag zoeken wij per september 2023 een Stagiair(e) Destination Development (fulltime).

Over NBTC

NBTC staat voor de ontwikkeling, branding en marketing van de bestemming Nederland.

In de landelijke visie op toerisme Perspectief 2030 staat de ambitie beschreven om alle Nederlanders mee te laten profiteren van toerisme: bewoners, bezoekers en bedrijven. De verwachte groei van het aantal bezoekers op middellange en langere termijn biedt kansen. Er zijn veel plaatsen in Nederland die nog onvoldoende profijt hebben van de economische- en sociaal maatschappelijke impuls die toerisme kan geven. Toerisme kan ook als middel ingezet worden om bij te dragen aan maatschappelijke uitdaging zoals een aantrekkelijk klimaat voor wonen, werken en recreëren, waar ook andere sectoren hun voordeel mee kunnen doen.

Door in te zetten op bestemmingsontwikkeling identificeert, stimuleert en faciliteert NBTC samenhang tussen steden en regio’s om bestaand aanbod van bestemming Nederland verder door te ontwikkelen.

Wie zijn wij?

Het team Destination Development heeft als doel het stimuleren en faciliteren van steden en regio’s op het gebied van bestemmingsontwikkeling en aanbodinnovaties. Zo werken we samen met provincies, steden en regio’s o.a. aan het benutten van inzichten voor effectief bezoekersmanagement, implementeren we een leidraad voor bestemmingsmanagement en stimuleren we de dialoog met inwoners bij het maken van toeristische keuzes.

Stage-inhoud

Per september 2023 zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die ons team komt versterken. Tijdens deze veelzijdige stage word je als stagiair(e) actief betrokken bij de diverse projecten van het team, zoals het organiseren en voorbereiden van bijeenkomsten, het meedenken over nieuwe trends en ontwikkelingen en het meewerken aan programma’s.

Jouw activiteiten

 • Meedenken over nieuwe trends en ontwikkelingen, het onderzoeken van de toepasbaarheid en de vertaling hiervan naar ontwikkelkansen voor de bestemming Nederland.
 • Organiseren, voorbereiden en de verslaglegging van bijeenkomsten.
 • Meewerken aan programma’s zoals duurzaam beleefbaar landschap en dynamische steden t.b.v. spreiding en verdeling van lusten en lasten van toerisme.
 • Ondersteunen van het team in ontwikkelingsprojecten, de zogeheten Holland stories, zoals Hanzesteden en Nederland Waterland.

  Stage-eisen

  • Je bent een HBO/WO student met als richting: Sociale Geografie, Vrijetijdskunde of Toerisme. Echter zijn andere richtingen niet uitgesloten.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent communicatief sterk.
  • Daarnaast ben je fulltime beschikbaar voor een stageperiode van minimaal vijf maanden.

   Verder vinden wij het belangrijk dat je beschikt over de volgende kwaliteiten:

   • Flexibel
   • Proactief
   • Nieuwsgierig
   • Zelfstandig

   Stage arbeidsvoorwaarden

   Je ontvangt een vergoeding van € 450,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek (40 uur). De werktijden zijn 8,5 uur per dag, waarin een half uur pauze is opgenomen. Bijvoorbeeld van 08.30 tot 17.00 uur. Daarnaast kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding, indien je niet in het bezit bent van een studentenabonnement (OV) op het openbaar vervoer. Hieronder vallen ook eventuele periodes waarin er geen gebruik van kan worden gemaakt. Verder heb je recht op twee verlofdagen per maand.

    Solliciteer nu!

    Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats? Solliciteer dan direct via onderstaande link.

    Solliciteer hier

    Meer informatie

    Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met de afdeling Human Resource Development: +31 (0)70 3705 705.