Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk was in 2016 goed voor meer dan 2 miljoen bezoekers aan ons land en staat daarmee op drie in de top van herkomstlanden.

Waarom komen ze?

Aangezien Nederland een grote variatie aan activiteiten op korte afstand van elkaar biedt, beoordelen Britten een verblijf in Nederland ideaal voor korte vakanties.

Hoewel Britten weten dat Nederland meer te bieden heeft dan Amsterdam, verblijft meer dan de helft van het aantal Britse gasten in Amsterdam.

De Britten vinden Nederland easy going en een goed bereikbare bestemming. De Nederlanders vinden zij gastvrij en behulpzaam.

Een aantal cijfers

Britten zijn het meest te vinden in de steden van Nederland, met een hotelverblijf in Amsterdam ruimschoots bovenaan. Ze bezoeken ons land het hele jaar door en komen vooral met het vliegtuig (66%), in bijna de helft van de gevallen met een lowcost-airline.

Meer achtergrondinformatie over de Britse economie en het reisgedrag van de Britten staat in de MarketScan Verenigd Koninkrijk.

Samenwerken

Wilt u meedoen met marketingactiviteiten voor Nederland in het Verenigd Koninkrijk? Neem dan contact op met een van onze Partnership Development Managers

Country Manager

Sandra Ishmael

Adres

Netherlands Board of Tourism & Conventions
2nd floor Portland House Bressenden Place, SW1E 5RS London
Verenigd Koninkrijk