Spanje

Spanje is het zevende belangrijkste herkomstland van bezoekers aan Nederland. In 2016 zijn er in totaal 450.000 Spanjaarden naar Nederland gekomen. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van 2015.

Waarom komen ze?

Spanjaarden hebben veel interesse in cultuur en een museumbezoek is dan ook veelal een van de activiteiten in Nederland. Stedentrips zijn daarom erg populair onder Spanjaarden, vooral naar Amsterdam. Ze verblijven dan vaak in drie- of viersterrenhotels en blijven steeds vaker dan voorheen een lang weekend, in plaats van de traditionele hele maand vakantie. Ook wandelen staat hoog op de activiteitenlijst.

Een aantal cijfers

In 2016 zijn er in totaal 450.000 Spanjaarden naar Nederland gekomen. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van 2015, voornamelijk te danken aan het toenemend aantal vliegverbindingen tussen Spanje en Nederland. Het overgrote deel van de Spanjaarden, namelijk 83%, komt met het vliegtuig en in de periode van Pasen en in juli en augustus.
Tweederde komt naar Nederland voor een vakantie, bijna eenderde heeft een zakelijk motief. Het grootste deel is hoger opgeleid en heeft daarom meer te besteden. Ruim de helft van de bezoekers komt uit Madrid en Catalonië.
Meer achtergrondinformatie over het Spaanse reisgedrag en de economie staat in de MarketScan Spanje

Samenwerken

Wilt u meedoen met marketingactiviteiten voor Nederland op de Spaanse markt? Neem dan contact op met een van onze Partnership Development Managers

Country Manager

Jeannette Varela

Adres

Oficina de Turismo & Congresos de Holanda

Pº de la Castellana 77
WeWork- Planta 2
28046 Madrid

Gerelateerde artikelen

Internationale PR-publicatie Architectural Digest

Lees verder