Rusland

2016 liet een daling zien in het aantal Russische vakanties naar het buitenland, vanwege de economische omstandigheden en politieke spanningen. De jaren ervoor lieten echter zien dat steeds meer Russen naar Westerse landen afreizen. Met name all inclusive reizen naar Turkije en Egypte zijn populair onder Russen, vanwege het weer en het prijsniveau. De meeste Russen die ons land bezoeken komen uit Moskou en St. Petersburg, waar inwoners over het algemeen het meest welvarend zijn. Het aantal korte vakanties neemt toe. Met name Europese bestemmingen profiteren hiervan.

Waarom komen ze?

Russen komen vooral naar Amsterdam en verblijven veelal in drie of vier sterren hotels. Vooraf aan het bezoek associëren zij Nederland met name met onze traditionele iconen als tulpen, molens en klompen. Ondanks de voorkeur voor onze hoofdstad, denken veel Russen dat Nederland ook naast Amsterdam nog genoeg te bieden heeft.

Een aantal cijfers

In 2016 bezochten circa 130.000 Russen ons land. Een daling van 14% ten opzichte van het jaar ervoor. Rusland staat daarmee op de 10e plek van herkomstlanden. Russen bezoeken ons land gedurende het hele jaar, met een kleine piek in het voorjaar. Ze verblijven gemiddeld 4,6 nachten in ons land en dan voornamelijk in drie- en vier sterrenhotels. Amsterdam is verreweg het meest populair; bijna zeven op de tien Russen overnachten in onze hoofdstad. Gemiddeld besteden zij bijna € 1.173 aan hun verblijf.

Wat doen we om de Russische bezoeker enthousiast te maken voor Nederland?

NBTC heeft met een aantal partijen de ‘Holland Alliantie Rusland’ opgericht om de bestemming ‘Holland’ meer bekendheid te geven. Kijk hier voor een overzicht van de marketingactiviteiten in 2016. 

Deelnamemogelijkheden?

Wilt u meedoen met promotionele activiteiten voor Nederland op de Russische markt? Neem dan contact op met projectmanager Carola Muller-van Rijn via cmuller@holland.com of telefoonnummer +31 (0)70 370 5389.

Carola Muller-Van Rijn

Carola Muller-Van Rijn is Projectmanager bij NBTC Holland Marketing. Zij is verantwoordelijk voor de activiteiten in het kader van de Holland Allianties in China, Rusland, Brazilië en Zuidoost-Azië.

Stuur een e-mail

MarketScan Rusland 2017

Overzicht met kerngegevens over de Russische economie en het reisgedrag van de Rus.

Lees verder