Noord-Amerika

Waarom komen ze?

Het merendeel van de Noord-Amerikanen verblijft in de hoofdstad en bezoekt een museum tijdens een bezoek aan Nederland. Amerikanen zijn daarmee bovengemiddelde museumbezoekers. Ook andere bezienswaardigheden en historische plaatsen, inclusief wandelen, scoren goed op de Amerikaanse activiteitenlijst voor Nederland.

Amerikanen beschouwen Nederland als goed bereikbaar, easy going en gastvrij. De grote variatie in het aanbod op korte afstand van elkaar wordt erg positief beoordeeld.

Een aantal cijfers

In 2016 hebben bijna 1,2 miljoen Amerikanen ons land bezocht.

59% viert hier vakantie en 38% geeft aan uit zakelijke overwegingen ons land te bezoeken. Amerikanen komen het hele jaar door en verblijven vooral in Amsterdam (64%).

Meer achtergrondinformatie over de Noord-Amerikaanse economie en het reisgedrag staat in de MarketScan Verenigde Staten.

De European Travel Commission heeft een ‘Market Insight USA’ en een 'Market Insight Canada'  gemaakt van het Europees inkomend toerisme vanuit deze landen.

En hoe zit het met de Canadezen?

En hoe zit het met de Canadezen? In 2016 hebben circa 150.000 Canadezen Nederland bezocht. De meest bezocht buitenlandse bestemming is de Verenigde Staten met circa 69% van alle ondernomen reizen in 2014. Na de Verenigde staten zijn Cuba en Frankrijk belangrijke bestemmingslanden.

Net als de Amerikanen bezoekt het merendeel van de Canadezen Amsterdam (64%), gevolgd door de steden Den Haag en Rotterdam. Hierbij zijn de maanden juli-september de meest geliefde maanden voor een bezoek aan Nederland.

Canadezen reizen voor uiteenlopende redenen; bijvoorbeeld het maken van een stedentrip, strandvakanties, culturele vakanties etc. Dit is dan ook afhankelijk van de samenstelling van het reisgezelschap. Zo gaan Canadezen vaak met meerdere generaties op vakanties. Aangezien veel Canadezen vlakbij de grens met de Verenigde Staten wonen, reizen ze vaak eerst naar een vliegveld daar, om vervolgens naar een buitenlandse bestemming te vliegen.

Meer achtergrondinformatie over het reisgedrag van Canadezen is te vinden in de MarketScan Canada.

Samenwerken?

Wilt u meedoen met marketingactiviteiten voor Nederland in Noord-Amerika of heeft u andere vragen over NBTC? Neem dan contact op met een van onze Partnership Development Managers

Country Manager

Antonia Koedijk

Adres

Netherlands Board of Tourism & Conventions
215 Park Avenue South, Suite 1302
New York
NY 10003
U.S.A.