Italië

Italiaanse reizigers houden van stedentrips en zijn zeer geïnteresseerd in cultuur en kunst. (Stads)wandeling en museumbezoek staan dan ook bovenaan het activiteitenlijstje voor de Italianen.

Waarom komen ze?

Mede door de opkomst van lowcostcarriers zijn stedentrips voor Italianen ideaal voor een korte vakantie naar het buitenland. 70% van de Italiaanse gasten verblijft bij een bezoek aan Nederland dan ook in één van de vijf grote steden. Ruim 60% gaat naar Amsterdam, dat daarmee de grootste trekpleister van Nederland voor Italianen is. 

Een aantal cijfers

Italië staat op plaats 6 van bezoekers aan Nederland met 528.000 Italiaanse bezoekers in 2016. Dit is een lichte afname van 3% ten opzichte van het aantal bezoekers in 2015. Met deze daling lijkt de Italiaanse reismarkt zich weer iets minder te ontwikkelen door terugblijvend economisch herstel.

Ruim 80% van de Italiaanse bezoekers komt uit Noord- en Midden-Italië en het merendeel komt met het vliegtuig naar Nederland. Italianen komen vooral in hun vakantiemaand augustus naar Nederland. Gemiddeld besteedt de Italiaanse toerist ruim € 910 aan hun vakantie.

De MarketScan Italië geeft meer achtergrondinformatie over trends en ontwikkelingen in de Italiaanse reismarkt.

Samenwerken

Wilt u meedoen met marketingactiviteiten voor Nederland op de Italiaanse markt of heeft u andere vragen over NBTC in Italië? Neem dan contact op met een van onze Partnership Development Managers

Country Manager

Mirjam Wortmann

Adres

NBTC Ente Nazionale Olandese per Turismo & Congresi
Consulate General of the Netherlands.
Via Gaetano Donizetti 20
20122 Milano
Italië