India

In 2016 bezochten circa 130.000 Indiërs ons land. Dit is een stijging van 30% ten opzichte van 2015. Sinds maart 2016 zijn er nieuwe vliegverbindingen tussen Nederland en India waardoor het aantal vluchten is toegenomen.

Waarom komen ze?

De meeste Indiërs komen naar Nederland in het voorjaar en de zomer. Gedurende hun verblijf bezoeken zes van de tien Indiërs de grote steden. Tijdens hun bezoek aan Nederland verblijft 98% de Indiërs in een hotel, waarbij met name 4-sterrenhotels populair zijn.

Een aantal cijfers

India is één van de snelst groeiende reismarkten. De UNWTO verwacht ruim 50 miljoen Indiase reizigers wereldwijd in 2020.

Dankzij de sterke economie en groeiende middenklasse gaan steeds meer Indiërs reizen. Voornamelijk naar de buurlanden en tijdens de maanden mei, augustus en september.

De meeste Indiërs reizen om tijd door te brengen met hun familie, waardoor zij vaak reizen in familiegroepen. Een andere veelvoorkomende reden voor Indiërs om naar het buitenland te gaan is om te shoppen.

Van het bezoek aan Europa zijn 44% zakenreizen en 40% vakantie. Met name de mening van vrienden en familie zijn belangrijk voor Indiërs bij het maken van keuze voor een vakantiebestemming.

Meer achtergrondinformatie over het Indiaanse reisgedrag staat in de Engelstalige MarketScan India.

Samenwerken

Wilt u meedoen met marketingactiviteiten voor Nederland op de Indiaanse markt of heeft u andere vragen over NBTC in India? Neem dan contact op met projectmanager Carola van Rijn via cmuller@holland.com of telefoonnummer +31 (0) 70 370 5389.

Carola Muller-Van Rijn

Carola Muller-Van Rijn is Projectmanager bij NBTC Holland Marketing. Zij is verantwoordelijk voor de activiteiten in het kader van de Holland Allianties in China, Rusland, Brazilië en Zuidoost-Azië.

Stuur een e-mail

MarketScan India 2017

Overzicht met kerngegevens over de Indiaase economie en het reisgedrag van de Indiër.

Lees verder