Frankrijk

Frankrijk is het vierde herkomstland van bezoekers aan Nederland. Volgens de Fransen is Nederland een goed bereikbare bestemming voor korte vakanties, die veel te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur.

Waarom komen ze?

Belangrijkste activiteiten die Fransen in Nederland ondernemen zijn het maken van een stadswandeling en het bezoeken van een museum. De redenen dat Fransen naar Nederland komen zijn ons goede imago op het gebied van kunst en cultuur en de goede bereikbaarheid.

Franse bezoekers komen gemiddeld 3,4 nachten en verblijven met name in hotels. Ruim de helft van de Franse bezoekers komt met het vliegtuig, bijna een derde reist met de auto en circa een tiende met de trein. 

Stedentrips zijn onder Fransen populair: ruim zes op de tien Franse gasten overnacht in Amsterdam of een van de andere vier grote Nederlandse steden.

Een aantal cijfers

Steeds meer Fransen ondernemen een vakantie naar het buitenland, hoewel negen van de tien vakanties nog steeds in het eigen land worden doorgebracht. Bijna de helft van de Franse bezoekers aan Nederland bezoekt ons land voor het eerst.

In 2016 hebben circa 788.000 Fransen een bezoek gebracht aan ons land, wat een stijging is van 5% ten opzichte van 2015. 

De populariteit van stedentrips verklaart wellicht ook waarom Fransen redelijk gespreid over het jaar naar Nederland komen, hoewel we een kleine piek zien in de zomermaanden (april tot en met juni). Gemiddeld geven Franse bezoekers ruim € 636 uit aan hun verblijf in Nederland.

De MarketScan Frankrijk geeft meer achtergrondinformatie over trends en ontwikkelingen in de Franse reismarkt.

Samenwerken?

Wilt u meedoen met marketingactiviteiten voor Nederland op de Franse markt of heeft u andere vragen over NBTC in Frankrijk? Neem dan contact op met een van onze Partnership Development Managers

Country Manager

Roger Strijland

Adres

Office Néerlandais du Tourisme & des Congrès
20-22 Rue des Petits-Hôtels
75010 Paris
Frankrijk

Gerelateerde artikelen

Internationale PR-publicatie Télérama

Lees verder