Duitsland

De grootste groep bezoekers aan Nederland komt uit Duitsland: bijna 4,6 miljoen Duitsers bezochten Nederland in 2016 (waarvan de helft in hotels verblijft). Duitsers zijn net als Nederlanders een reislustig volk. Ze bezoeken Nederland vooral voor de korte vakanties (van 1 tot 3 nachten) en gaan dan vooral naar de kust.

Waarom komen ze?

Aangezien Nederland dichtbij is, komen veel Duitsers voor een korte vakantie met de auto naar Nederland en komen ze regelmatig terug. De belangrijkste bestemming voor Duitse bezoekers blijft de Nederlandse kust en in mindere mate de (grote) steden. Vooral Amsterdam is populair. Duitsers vinden Nederland een goed bereikbare, gastvrije, (familie)vriendelijke en ontspannen bestemming die veel te bieden heeft op korte afstand van elkaar. Ze komen graag om uit te rusten, te relaxen en de ‘batterij op te laden’, om plezier met elkaar te hebben of om de omgeving te ontdekken.

Een aantal cijfers

Bijna 4,6 miljoen Duitse bezoekers ontving Nederland in 2016 en dat aantal groeit nog steeds. Van dat aantal komt circa 85% voor een toeristisch bezoek.
Nederland is de derde bestemming van Duitsers voor korte en de 8e voor langere vakanties (minimaal 5 dagen). Vanwege het feit dat de Nederlandse kust erg in trek is onder onze Oosterburen, bezoekt men ons land relatief vaak in het tweede en derde kwartaal van het jaar.
De MarketScan Duitsland geeft meer achtergrondinformatie over de Duitse economie en het reisgedrag van de Duitse toerist.

Samenwerken?

Wilt u meedoen met marketingactiviteiten voor Nederland op de Duitse markt of heeft u andere vragen over NBTC in Duitsland? Neem dan contact op met een van onze Partnership Development Managers

Marketing Manager

Michael Siebers

Adres

Niederländisches Büro für Tourismus & Convention
Richmodstrasse 6, 4. Etage
50667 Köln
Duitsland