China

China is een van de opkomende markten en een van de snelst groeiende reismarkten ter wereld. De sterke groei van de Chinese economie en inkomens maakte het voor steeds meer Chinezen mogelijk om internationaal te reizen.

Waarom komen ze?

Vaak om te winkelen, zo blijkt. Chinezen nemen vooral diamanten, merkproducten en souvenirs mee terug uit Nederland. Maar Chinese bezoekers zijn ook geïnteresseerd in de klassieke iconen zoals de tulpen, molens en de Hollandse grachten. Amsterdam is een belangrijke bestemming, hoewel meer en meer Chinezen ook andere plaatsen in Nederland bezoeken, zoals Giethoorn.

Een aantal cijfers

In 2016 bezochten 280.000 Chinezen ons land. Per verblijf besteden Chinezen bovengemiddeld, ruim 1250 euro per persoon. Voor 2016 komt dat neer op 350 miljoen euro aan bestedingen. Met 280.000 bezoekers komt China op de achtste plek qua herkomstlanden. Een klein aantal vergeleken met bezoekers uit bijvoorbeeld Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar door de groeipercentages van de afgelopen jaren (in 2015 32% ten opzichte van 2014) is China één van de landen met veel potentie. Het jaar 2016 was minder gunstig, een daling van 15% ten opzichte van 2015. NBTC verwachtte op voorhand een daling van 5% in 2016, onder meer door de invoering van biometrische gegevens voor het Schengenvisum en de internationale instabiliteit en angst voor aanslagen in Europa.

Wat doen we om Chinese bezoekers te enthousiasmeren voor Nederland?

NBTC, KLM, Amsterdam Airport Schiphol en Amsterdam richten zich samen in de Holland Alliantie China op de promotie van Nederland in China. De samenwerking concentreert zich met name op de regio’s rondom Hangzou, Chengdu, Xiamen, Beijing en Sjanghai.

Deelnamemogelijkheden

Wilt u meedoen met promotionele activiteiten voor Nederland op de Chinese markt of heeft u andere vragen over NBTC in China? Neem dan contact op met onze Partnership Development Managers

Radio- en TV-items over groeiend aantal Chinese toeristen

Countrymanager

Eddie Yang

Adres

Netherlands Board of Tourism & Conventions Rm 1603, Building 3, China Overseas Plaza, No.8 Guanghua Dongli, Chaoyang District, Beijing, China, 100020

MarketScan China 2017

Achtergrond informatie over de Chinese economie en het reisgedrag van de Chinese toerist.

Lees verder

Aanvraag ADS

Meld uw organisatie aan bij NBTC China of bij de Nederlandse ambassade in Beijing voor het aanvragen van de Approved Destination Status van het CNTA.

Lees verder