België

Het aantal Belgen dat jaarlijks Nederland bezoekt, blijft doorgroeien. In 2016 kwamen er ruim 2 miljoen Belgen naar ons land, een stijging van 8% ten opzichte van 2015. Daarmee staat België in aantal bezoekers op een derde plaats in ons overzicht van inkomend toerisme.

Volgens Belgen is Nederland een goed bereikbaar land en ideaal voor korte vakanties. Fietsen in Nederland is een veel genoemde activiteit tijdens de vakantie. Belgen vinden Nederland een familievriendelijke, gastvrije bestemming die naast Amsterdam nog veel meer te bieden heeft. Wellness-activiteiten bijvoorbeeld: veel Belgen combineren een actieve vakantie of strandvakantie naar Nederland graag met een ontspannen dagje uit. In België is de wellnessmarkt nog niet zo sterk ontwikkeld als in Nederland.

Een aantal cijfers

Nederland is de op een na populairste vakantiebestemming voor korte vakanties voor Belgen, na Frankrijk. Internet wordt door het merendeel van de Belgen als inspiratiebron voor hun vakantie gebruikt. Van de Belgische bezoekers komt ruim 80% met de auto naar Nederland. Zij verblijven gemiddeld drie tot vier nachten in ons land voor een toeristisch bezoek. Eén op de tien Belgen komt uit zakelijke overwegingen.

Belgen zijn het meest te vinden in bos- en heidegebieden in Zuid-Nederland (620.000 in 2014), op de voet gevolgd door de kust (385.000) en de vijf grote steden (355.000).

In de MarketScan België vindt u achtergrondinformatie over de Belgische economie en het reisgedrag van de Belgische bezoeker.

Samenwerken?

Wilt u meedoen met marketingactiviteiten voor Nederland op de Belgische markt of heeft u andere vragen over NBTC in België? Neem dan contact op met een van onze Partnership Development Managers

(Bronnen: Onderzoek Inkomend Toerisme 2014 van NBTC uit 2015, het Holland Imago-onderzoek van NBTC uit 2012 en de MarketScan Wellness uit 2008).

Country Manager

Bram Straatman

Adres

Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen
Louizalaan 89
-B 1050 Brussel 5
België

Gerelateerde artikelen

Internationale PR-publicatie Weekend (Knack)

Lees verder
Bekijk deze video

Country Manager Bram Straatman vertelt over de ontwikkelingen in België op het gebied van demografie en reisgedrag.