Liberation Route

De Liberation Route verbindt belangrijke mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar. Dankzij deze route kan de internationale bezoeker zelf ontdekken en ervaren waar de geallieerden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog langskwamen. Het is een internationale herdenkingsroute waarin Nederland een belangrijke plek inneemt.

  • Treed in de voetsporen van de geallieerden met de Liberation Route
  • Toeristen met interesse in geschiedenis komen in Nederland goed aan hun trekken
  • We maken van geschiedenis een belevenis

De Liberation Route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s waarin de opmars van de geallieerden plaatsvond. De route loopt van Zuid-Engeland naar de stranden van Normandië en via de Belgische Ardennen naar Brabant, Arnhem, Nijmegen, het Hürtgenwald en Berlijn. Eindpunt is de Poolse stad Gdańsk, waar bijna twee generaties later een democratische revolutie op gang kwam om de afscheiding van Europa op te heffen.  

Nederlandse stichting heeft het voortouw

Stichting Liberation Route Europe is een Nederlandse organisatie en plaatst ons land daarom voorop in de uitrol van de route. De stichting is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de route, maar ook voor de coördinatie van een reeks activiteiten rond de thema’s bevrijding en vrijheid. Denk bijvoorbeeld aan de festiviteiten in het kader van zeventig jaar Operation Market Garden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Max Schreuder