Nederland Waterland

De relatie die Nederland met water heeft, is uniek. Via de verhaallijn Nederland Waterland spelen we hierop in. De lijn voert langs een diversiteit aan watericonen en zet Nederland Waterland op de kaart bij internationale bezoekers.

Uniek karakter

Een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel. Dit maakt ons land bijzonder. Nog uitzonderlijker is de manier waarop we omgaan met deze ligging en het landschap dat hiervan het resultaat is: innovatieve bouwwerken, grote inpolderingen, landschappelijke aanpassingen en een grote hoeveelheid kennis op het gebied van watermanagement. Ons unieke karakter fascineert bezoekers over de hele wereld.

Wereldwijd onderscheidend

Inventieve maatregelen zorgden er niet alleen voor dat we droge voeten hielden en houden, maar ook dat we ons internationaal onderscheiden. Ons landschap is uniek en van onze expertise wordt wereldwijd geprofiteerd. Ook in onze steden is overal de actieve relatie met het water terug te zien. Door het hele land zijn grachten, kanalen, kaden en bruggen te vinden: ze kenmerken onze steden en maken ze geliefd bij bezoekers.

Onvergetelijke ervaring

Door de prominente positie die water in ons land inneemt, kent Nederland verschillende unieke ‘watericonen’. Denk aan de Deltawerken, Flevoland, de Kinderdijk en de Afsluitdijk. Ze vertellen elk een bijzonder verhaal. Door de iconen en de verhalen met elkaar te verbinden, krijgen we een krachtig instrument in handen. Hiermee genereren en ontsluiten we het integrale verhaal van Nederland Waterland voor de internationale bezoeker. We maken de ervaring van Nederland Waterland beleefbaar – misschien zelfs onvergetelijk.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Jacqueline Lijs, via jlijs@holland.com.